Laminatgolv

Laminatgolv

För hem med aktiva barn och husdjur kan slitstarkt laminatgolv vara ett alternativ till traditionella trägolv. Laminat är ett material som konstrueras i fyra stabila skikt. Golvet består till 85 procent av träråvara men har ett printat dekorskikt som i Tarketts kollektioner ger utseendet av ett ytskikt i ädelträ. 


Laminatgolv är prisvärt, reptåligt och lättskött. Det är lätt att installera, kräver inget underhåll och städas med vanlig dammsugare och torrmopp. 


I våra laminatkollektioner hittar du de flesta format av trägolv som trestav, långa plank, chevron och rutmönster i olika mönster och nyanser. Du kan också välja en präglad yta som ger golvet en naturtrogen textur.

Laminatgolv för aktiva hem

Laminat är ett fantastiskt golvmaterial för ditt hem. Det är snyggt och erbjuder många stilar utan att kosta för mycket. Det är också slitstarkt, reptåligt och passar speciellt bra för familjer med hundar och barn.

Tarketts laminatgolv ger dig en gedigen sten eller träkänsla. Närmare ett riktigt trägolv kan du knappast komma. Vi på Tarkett erbjuder fyra laminatkollektioner med 28 mönster i tre format. Det ger ett alternativ till de flesta trägolv i våra mest omtyckta stilar. Det finns laminatgolv för alla smaker!

Nyhet! Chevron, rutor & plank

Utforska vår nya laminatkollektion! Laminat är ett prisvärt alternativ till traditionella trägolv. Det är slitstarkt, reptåligt och passar särskilt bra för familjer med hundar och barn.

Läggning av Laminatgolv

Att lägga laminatgolv är enkelt då brädorna lätt fogas samman utan lim eller specialverktyg. Men även om det är lätt kan man behöva vägledning. Därför har vi samlat matnyttig info här.

Skötsel av laminatgolv

Här har vi samlat information om hur du bäst sköter ditt laminatgolv, tänk dock på att alltid läsa och följa skötselanvisningens instruktioner, där finns alltid den senaste informationen.

Våra laminatgolv

Vad är laminatgolv?

Laminatgolv består av över 80 procent trä och går utmärkt att använda tillsammans med golvvärme. 
Tarketts laminatgolv består till 83–87 % av förnybar råvara och går utmärkt att använda tillsammans med golvvärme. Träråvaran är till 70% är PEFC-certifierad, vilket garanterar att råvaran producerats med hänsyn till både skogsbrukaren och skogen.

Våra laminatgolv är uppbyggda i fyra skikt:

Ytskikt – garanterar lång hållbarhet och städbarhet. Antistatiskt och kan präglas för en naturtrogen struktur.

Dekorskikt – ett tryckt papper som ger laminatgolvet dess designbredd.

Stabil kärna – en högkomprimerad träfiberkärna (HDF) av 80 procent träfiber.

Stabilt skyddslager – ett undre skikt för ytterligare stabilitet.

Funktion

Tåligt, slitstarkt, lättstädat och praktiskt. Nödvändiga egenskaper för ett golv hemma i vardagens spring och stök. Golven är utrustade med ett limfritt klicksystem. Tarketts laminatgolv är till 83-87% förnybara. 

En god inomhusmiljö

Ett laminatgolv från Tarkett bidrar till en god inomhusmiljö. Träråvaran är till 70 % PEFC-certifierad, vilket innebar att produktionen tar hänsyn till bevarandet av biologisk mångfald, god vattenkvalitet och värdefulla kulturmiljöer.

På samma ämne:

Beige laminatgolv Woodstock Tarkett kök grönt
Om laminatgolv - Praktiskt, slitstarkt och snyggt!

Nu behöver du inte längre välja mellan funktion och design när det gäller golv. Med Tarkett laminatgolv får du både ett vackert utseende och oöverträffade praktiska egenskaper.

Ljust laminatgolv och en grön futon med mysig filt
Klickgolv Laminat

Ändra karaktär på ditt rum på ett klick - Vilket klickgolv laminat väljer du?

person som lägger laminatgolv från tarkett
Läggning av Laminatgolv

Här hittar du viktig information och våra instruktioner, samt tips inför din läggning av laminatgolv från Tarkett.

Laminatgolv från Tarkett
Skötsel av laminatgolv

Hur gör jag rent mitt laminatgolv? Här hittar du våra skötselråd för laminatgolv.

Laminatgolv i ett hem
Nyhet! Chevron, rutor & plank

Vår nya laminatgolvskollektion passar speciellt bra för hem med barn och husdjur då materialet är både slitstarkt och reptåligt. Se våra laminatnyheter här.

Inspireras av Tarketts laminatgolv
Tarketts laminat- kollektion i bilder!

Tarketts laminat- golv i bilder!