Vinylgolv

Vinylgolv

Tarketts vinylgolv är framtagna för dig som gillar inredning med personlig känsla, men som vill ha tid över till annat än att städa. Med våra vinylgolv på rulle eller i plattor/plankor har du möjligheten att kunna välja från ett brett utbud av golv med olika design, läggningsmöjligheter och egenskaper. 


Våra vinylgolv är lika snygga som de är mjuka och tysta att gå på. Dessutom är de slitstarka, lättstädade och hållbara, både innanför och utanför hemmets väggar. Med en vinylmatta eller plankor/plattor i hallen, köket eller barnens rum gör det inget om hunden drar in grus, gästerna spiller dryck eller barnen målar utanför.


Våra populära kollektioner under nytt namn. Vi har tillverkat vinylgolv sedan 1940-talet och många av våra vinylgolv har hunnit bli ikoniska. Därför har vi relanserat de tidigare kollektionerna Tarkett Extra, Tarkett Texstyle och Tarkett Trend under namnet Iconik.


Våra vinylgolv/vinylmattor finns i olika format, på rulle i Iconik-kollektionerna och i plattor/plankor i kollektionerna Starfloor Click.


Läs mer om hur du lägger ett vinylgolv i våra läggningsanvisningar för vinylgolv.

Upptäck Tarketts vinylgolv

Vinylgolvsinspiration

Snygga, hållbara vinylgolv för ditt hem

Nu lanserar vi nya mönster till våra vinylgolvskollektioner för hemmet. Vinylgolv är ett praktiskt golv som finns i en mängd olika design. Materialet är slitstarkt och lättskött samtidigt som det är skönt att gå på. Golven passar extra bra i rum där det är mycket spring och vardagsslitage som t ex i kök och hall. Ett smart val helt enkelt.

Ett golv som är lätt att leva med

Vinyl är det perfekta materialet till de utrymmen i hemmet som ska utså stora påfrestningar från till exempel spill och slask. Våra vinylgolv har ett slitstarkt ytskikt som ger en extremt tålig yta som är lätt att hålla ren. Vinyl är dessutom ett varmt, skönt och tyst material som ger en ökad bekvämlighet i ditt hem. Ett golv som är lätt att leva med helt enkelt.

Tarketts utbud av vinylgolv

Lägga och ta hand om ditt vinylgolv

Steg för steg-guide

Lätt guide till hur du lägger en vinylmatta hemma! Ska du lägga nytt vinylgolv hemma? Följ vår steg för steg guide till hur du ska gå tillväga. Vi visar hur du på ett enkelt sätt löslägger ett vinylgolv i hemmiljö ovanpå en gammal plast- eller linoleummatta.

Lägga vinylgolv – snabbt och enkelt

Vinylgolv och vinylklickgolv är praktiska eftersom du ofta kan lägga dem direkt ovanpå ditt nuvarande golv. Här får du veta vad du bör tänka på innan du ska börja lägga golvet. När det är dags för själva golvläggningen, börja med att läsa igenom hela läggningsanvisningen.

Skötsel av vinylgolv och vinylklickgolv

Så tar du hand om ditt vinylgolv hemma. En stor fördel med våra vinylgolv är att dem är mycket lättskötta. Golven har ett tunt osynligt och mycket starkt ytskikt som gör att smutsen aldrig får ordentligt fäste. Här har vi samlat information om hur du bäst sköter ditt vinylgolv hemma.

Vad är vinylgolv?

Vinylgolv är ett golv som är lätt att leva med!

Vinyl är det perfekta materialet till de utrymmen i hemmet som ska utså stora påfrestningar från till exempel spill och slask. Våra vinylgolv har ett slitstarkt ytskikt som ger en extremt tålig yta som är lätt att hålla ren. Vinyl är dessutom ett varmt, skönt och tyst material som ger en ökad bekvämlighet i ditt hem. Ett golv som är lätt att leva med helt enkelt. 

Med ett vinylgolv i hallen, köket eller barnens rum gör det inget om hunden drar in in grus, gästerna spiller dryck eller barnen målar utanför. Våra vinylgolv är slitstarka, tåliga, prisvärda och lättstädade där du behöver det. Samtidigt är de mjuka och tysta att gå på. De är framtagna för dig som gillar inredning  och färg med personlig känsla men som vill ha tid över till annat.

I vilka rum passar vinylgolv?

Vad som är viktigt att tänka på i hemmets olika rum.

Vinylgolv i köket

Köket blir snabbt hemmets hjärta som en trivsam plats för familj och vänner att träffas. Just golvet har en stor inverkan på känslan.

Läs mer om vad som är bra att tänka på när du väljer köksgolv!

 

Vinylgolv i hallen

Du får aldrig en andra chans att göra et första intryck. Se vårt utbud av hallgolv till ditt hem.

Läs mer om viktiga egenskaper för ett hallgolv!

 

Vinylgolv i barnrum

Tysta golv som tål tuffa tag behövs i barnrummet! Se vårt utbud av golv till barnrum här.

Golv till barnrum - vad ska jag tänka på?

 

Vinylgolv i sovrummet

Vi vill att sovrummet ska vara lugnt och mysigt, läs mer om hur du kan uppnå det med rätt sovrumsgolv.

Vad gäller för golv i ett sovrum?

 

Vinylgolv i vardagsrummet

Beroende på om du ofta har besök, om du har husdjur eller vill ha det lugnt och tyst i ditt vardagsrum, har vi rätt vardagsrumsgolv för dig! Se vårt utbud här.

Att tänka på när du ska välja golv till ditt vardagsrum

Akustiskt vinylklickgolv

Låt oss presentera vår nya kollektion Starfloor Click Ultimate – ett ljuddämpande vinylklickgolv i plank-och plattformat med inbyggd akustikbaksida för en tystare hemmiljö. Tack vare en stark kompositkärna får man dessutom ett golv som klarar stora temperaturväxlingar.  Starfloor Click Ultimate kan läggas i utrymmen med stora fönster och mycket ljusinsläpp och är det perfekta alternativet till fritidshuset, så länge temperaturen inte understiger 10 grader på vintern och överstiger 60 grader sommartid.

Golvet gör skillnad – gör om din hall med några enkla steg!

Behöver din hall ett lyft? Fixa det enkelt genom att byta golvet. Golvet har stor påverkan på hur övrig inredning uppfattas och ett golvbyte gör större skillnad än man tror.

Att byta golv behöver inte bli ett krångligt, långdraget eller dyrt projekt. Ett vinylgolv på rulle går att lägga ovanpå ditt gamla golv* och är enkelt att lägga själv. Det är inte bara ett prisvärt alternativ utan även ett perfekt val för hallen. Tack vare den starka ytbehandlingen får smutsen inte fäste. Det är lättstädat, slitstarkt och behagligt att stå och gå på. 

Mer om våra vinylgolv

Tarkett vinylklickgolv Starfloor Click Ultimate
Golv till fjällstuga

Vad bör man tänka på när man väljer golv till fjällstugan? Läs mer om parkettgolv, laminatgolv, vinylgolv och vinylklickgolv.

Stilfullt mönstrat vinylklickgolv från Tarkett | Starfloor Click
Vinylklickgolv - Klickgolv i vinyl från Tarkett

Förvandla ditt rum med ett vinylklickgolv. Golvet läggs smidigt och är lätta att hålla rena. Se vårt utbud här.

Vitt parkettgolv i ett skandinaviskt sovrum med en liten vovve
Vilka golv passar när man har hund?

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa nytt golv, om jag har hund? Här listar vi fördelarna med olika golv.

Ljust parkettgolv i en mysig sommarstuga
Välja golv till fritidshus - sommar

Vad krävs av ett golv i sommarstugan? Smuts, gräs och sand följer med in på ett annat sätt än hemma.

Före och efter bilder på bytt golv i hallen
Golvet gör skillnad – gör om din hall med några enkla steg!

Behöver din hall ett lyft? Fixa det enkelt genom att byta golvet. Golvet har stor påverkan på hur övrig inredning uppfattas och ett golvbyte gör större skillnad än man tror.

vinylgolv från Tarkett homogena golv
Snygga, hållbara vinylgolv för ditt hem

Nu lanserar vi nya vinylgolv för hemmet. Bland annat nya mönster i våra populära kollektioner Tarkett Extra, Texstyle och Trend under ett nytt samlingsnamn Iconik.