Badrum

Badrum

Badrummet har blivit allt viktigare och kraven allt högre. Mönster och färger ska passa både för den som är trendmedveten och för den som föredrar det tidlöst klassiska. Våra kollektioner av badrumsgolv och väggar har en fantastisk bredd som gör det möjligt för dig att vara kreativ och skapa ett badrum, eller tvättstuga, som återspeglar din personliga stil. Nytt är även dekorväggar. De sätts som fondvägg eller i hela rummet.


Men det ska inte bara vara snyggt. Det ska också vara hållbart, praktiskt, lättstädat, hygieniskt och prisvärt. Och framför allt vattentätt. Allt detta får du med Tarketts våtrumsmattor för badrum som uppfyller branschens hårda krav på vattentäthet och därmed är VT-godkända. Samtliga är ftalatfria.

Tarketts våtrumsmattor för badrum

Vattentät design för ditt hem

Det viktigaste i ett badrum med ångande duschar, stänk från badkaret och fuktiga handdukar är ett golv som tål fukt. Vinylgolv är det bästa valet eftersom det är vattentåligt, mycket lätt att rengöra och behagligt att gå barfota på. Golvmattorna finns i många färger och mönster.

Vattentäta våtrumsmattor

Badrummet är en miljö där design och funktion möts. Det ska vara lättskött, hygieniskt, praktiskt och gärna prisvärt. Det ska också vara garanterat vattentätt och säkert. Samtidigt ska mönster och färger passa både för dig som är trendmedveten och för dig som föredrar det klassiska.

Många färger och mönster

Vår omtyckta Aquarelle-kollektion erbjuder något i de flesta stilar, till exempel mönster av sober marmor, industriell sten- och betong, sekelskiftesmönster och varma trägolvsmönster. För dig som vill ha ett badrum som sticker ut har vi tagit fram dekorväggar.

Unikt badrum med dekorvägg

För dig som vill ha ett unikt badrum har vi tagit fram dekorväggar, en typ av fototapet som klarar våtrumsmiljö. Sätt dem som fondvägg eller varför inte i hela rummet? Du kan självklart också välja att sätta en fondvägg med någon av våra andra väggar i kollektionen.

Golv

Golvmattorna finns i 2, 3 och 4 meters bredd vilket innebär att du kan få ett golv utan skarv.

Aquarelle-golven är tåliga, mjuka och sköna att gå på.

iQ-golven är homogena, vilket betyder att mönstret är detsamma genom hela materialet. Detta, i kombination med en speciell PUR-yta, gör dem extremt tåliga och ger marknadens bästa skydd mot märken och fläckar.

Vägg & bård

Väggmattan monteras vanligtvis horisontellt och sveps runt rummet. Oftast blir det bara en enda skarv, vilket innebär att du får ett säkrare badrum. Väggmattan är 2 meter hög och måste därför kompletteras med en bård upp mot taket. Bården kan ha samma mönster, eller så kan du välja något annat som matchar.

Våra våtrumsmattor

Skötsel badrumsgolv, vägg och bård

Skötsel av Aquarelle våtrumsgolv, våtrumsvägg och våtrumsbård i hemmiljö. Temperaturen i badrummet bör vara minst 20°c dels för att det är behagligt, men också för att det driver ut skadlig fukt. Du kan till exempel installera en handdukstork som ger både sköna handdukar och torrare luft.

Här har vi samlat information om hur du bäst sköter ditt badrumsgolv och väggar, tänk dock på att alltid läsa och följa skötselanvisningens instruktioner, där finns alltid den senaste uppdaterade och gällande informationen.

Drömmen om en funktionell och vacker tvättstuga

Tvättstugan är det rum i många hem som kanske får minst kärlek, förmodligen för att  vi vanligtvis inte bjuder in gäster dit. Våra våtrumskollektioner erbjuder något för alla och gör det enkelt att skapa en vacker och trivsam oas att vistas i när man ska ta itu med vardagssysslor som att tvätta och stryka.

Vinylgolv är mjuka, sköna och varma att gå på och det faktum att de är garanterat vattentäta kan kännas tryggt i ett rum som brukar få utstå lite tuffare tag. 

Mer om badrumsgolv och vägg

Tarkett Aquarelle våtrumsmatta plastmatta badrum
Plastmatta för golv & vägg i badrum

Badrummet betyder allt mer för vårt välbefinnande. Här blir du pigg och fräsch efter en uppfriskande dusch. Här kan du njuta av ett varmt bad som gör gott för både kropp och själ.

Våtrumsvägg och golv i marmor från Tarketts Aquarelle-kollektion
Älskade marmor!

Trender kommer och går men vår kärlek för marmor håller i sig. Vi har marmormönster för både vägg och golv i flera olika färger, svart, vitt, grått, beige och grönt. Även golv med guldmönster.

Aquarelle badrum
Många färger och mönster i badrums-kollektionen Aquarelle

Upptäck vår badrumskollektion. Här finns något för de flesta stilar, t ex mönster i sober marmor, industriell sten- och betong, sekelskifte och varma trägolv.