Vad är vinylgolv?

Vad är vinylgolv?

Ett golv som är lätt att leva med

Vinyl är det perfekta materialet till de utrymmen i hemmet som ska utså stora påfrestningar från till exempel spill och slask. Våra vinylgolv har ett slitstarkt ytskikt som ger en extremt tålig yta som är lätt att hålla ren. Vinyl är dessutom ett varmt, skönt och tyst material som ger en ökad bekvämlighet i ditt hem. Ett golv som är lätt att leva med helt enkelt. 

Våra vinylgolv

Med ett vinylgolv i hallen, köket eller barnens rum gör det inget om hunden drar in in grus, gästerna spiller dryck eller barnen målar utanför. Våra vinylgolv är slitstarka, tåliga, prisvärda och lättstädade där du behöver det. Samtidigt är de mjuka och tysta att gå på. De är framtagna för dig som gillar inredning  och färg med personlig känsla men som vill ha tid över till annat.

Vi på Tarkett arbetar ständigt med att förbättra design, funktion och miljöegenskaper hos våra golv. Vi vill tillverka golv som bidrar till en bättre miljö. Ett exempel på det är att våra vinylgolv är ftalatfria och har ytterst låga emissioner.

Välj din stil i köket...

Köket är inte bara hemmets hjärta. Det är det rum i ett modernt hem som får utstå mest slitage. I årets kollektion hittar man både läckra grafiska mönster och sobra trä- och stenmönster.

Ett vinylgolv är praktiskt, tåligt, lättskött, snyggt och mjukt att stå och gå på. Golvets skyddande ytskikt gör det enkelt att hålla rent. Kort sagt, vinyl är det perfekta köksgolvet!

... I hallen

När det kommer till vinylgolv finns det massor av fördelar, dels det stora utbudet av snygga mönster, dels de praktiskta egenskaperna som gör dem lätta att leva med.

Med ett vinylgolv kan du snabbt och enkelt städa undan om du får oväntat besök. Den starka ytbehandlingen gör att smutsen inte får fäste. Och vill du minska smutsen ytterligare är en bra avstorkningsmatta direkt i entrén ett tips!

... Eller i barnrummet

Vinylgolv är inte bara busigt enkla att hålla rena. De är ett av marknadens tystaste golvslag. Perfekt för barnrum där både aktivitet och ljudvolym brukar ligga på en lite högre nivå. Praktiska och slitstarka golv som klarar ett aktivt familjeliv, samtidigt som de är designmässigt intressanta för det moderna hemmet.

Tarkett Iconik Texstyle Ancares Herringbone Lime
Iconik Texstyle Meton Anthracite från Tarkett

Du kanske också är intresserad av:

Stilfullt mönstrat vinylklickgolv från Tarkett | Starfloor Click
Vinylklickgolv - Klickgolv i vinyl från Tarkett

Förvandla ditt rum med ett vinylklickgolv. Golvet läggs smidigt och är lätta att hålla rena. Se vårt utbud här.

Vitt parkettgolv i ett skandinaviskt sovrum med en liten vovve
Vilka golv passar när man har hund?

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa nytt golv, om jag har hund? Här listar vi fördelarna med olika golv.

Ljust ekgolv med långa plankor i ett modernt bibliotek/vardagrsum
Köpa golv – några saker att tänka på

Det kan kännas överväldigande när du ska välja nytt golv. Här ger vi dig råd som kan komma till nytta om du ska köpa golv.

Tarketts vinylgolv i ett barnrum med två lekande barn
Lägga vinylgolv – snabbt och enkelt

Här ger vi dig tips på vad du ska tänka på när du ska lägga vinylgolv eller vinylklickgolv.

Tarkett golv
Golv

Det finns många olika typer av golv att välja på idag. Svårt att välja? Här kan du läsa mer om golv.

Förslag på kollektioner