Vilka golv passar när man har hund?

Vilka golv passar när man har hund?

Hund + Golv?

Våra fyrbenta vänner har en förmåga att göra lite vad de vill. Det är därför de är så härliga, samtidigt gör det att vi behöver tänka ett lite extra när det är dags att lägga nytt golv i ett hem med hund. 

Vinylgolv och hund

Det absolut bästa alternativet för ett hem med hundar är vinylgolv.

Det kraftfulla, starka ytskiktet på vinylgolv har en hög tålighet mot repor. Vinylgolv är dessutom både smutsavvisande och lätta att rengöra, vilket är särskilt bra när hunden är valp.

Det översta mjuka skiktet dämpar ljudet från klorna när hunden går på det. Vinylgolv är dessutom det skönaste golvet för hundens tassar.

Laminatgolv och hund

Laminatgolv är en annan favorit bland hundägare. Det har en fantastisk slitstyrka och reptålighet, är hygieniskt tack vare att ytan är så tät, och tack vare det blir golvet också lätt att rengöra. Det enda som egentligen kan vara besvärligt är att det kan bli halt för hunden att gå på. Och att hunden inte kan smyga, ljudet från klornas klickande avslöjar alltid var den är.

Trägolv och hund

Det går att ha trägolv när man har hund, men det är viktigt att välja ett golv med en bra ytbehandling, antingen lack eller hårdvaxolja. 
När du ska välja trägolv till ett hem med hund är det bra att tänka på hur hårt träslaget är. Ett hårdare träslag ger mindre märken, men till exempel på ett ekgolv kan märken efter hundens klor synas i vissa ljus.

Du kanske också är intresserad av:

Tarketts mönstrade vinylgolv.
Vad är vinylgolv?

Vad är vinylgolv? Vinyl är det perfekta materialet till de utrymmen i hemmet som ska utså stora påfrestningar från till exempel spill och slask. Läs mer om vinylgolv här

Tarkett trägolv Noble
Parkettgolv

Upptäck våra vackra och hållbara parkettgolv. Designade av naturen. Tillverkade med känsla.

Beige laminatgolv Woodstock Tarkett kök grönt
Om laminatgolv - Praktiskt, slitstarkt och snyggt!

Nu behöver du inte längre välja mellan funktion och design när det gäller golv. Med Tarkett laminatgolv får du både ett vackert utseende och oöverträffade praktiska egenskaper.

Ljust ekgolv med långa plankor i ett modernt bibliotek/vardagrsum
Köpa golv – några saker att tänka på

Det kan kännas överväldigande när du ska välja nytt golv. Här ger vi dig råd som kan komma till nytta om du ska köpa golv.

Tarkett golv
Golv

Det finns många olika typer av golv att välja på idag. Svårt att välja? Här kan du läsa mer om golv.