Parkettgolv

Parkettgolv

Parkettgolv

Ett parkettgolv är naturligt hållbart och med färg och variation som ger en genuint varm känsla i ditt hem. Parkettgolv är uppbyggt av trä och har ett ytskikt i ädelträ, men beroende på hur tjockt det är kan det i övrigt ha olika uppbyggnad. Ek, ask, bok, björk, valnöt eller lönn är några exempel på träslag som ytskiktet på parkettgolv kan vara gjort av.

Läs mer om vad ett parkettgolv är!

Våra kollektioner

Upptäck skönheten och den stora variationen i våra kollektioner av parkettgolv och trägolv. Kollektionerna är utvecklade för att matcha aktuella inredningstrender och stilar för ett snyggt hem.
 
Låt dig inspireras av tidlöst ren design och utpräglat hantverk. Eller av trägolv med kraftfull karaktär och specialeffekter. Ni hittar många alternativ att välja bland. Läs mer om våra olika kollektioner här under. Längre ner på sidan kan ni även få lite inredningsinspiration och tips på underhåll av parkettgolv. 
Behöver ni hjälp med att lägga golv? Läs våra läggningsanvisningar för parkettgolv här.
 

Noble

Noble är en vacker nytolkning av det klassiska parkettgolvet, nu med moderna rutmönster.

Elegance

Elegance är våra mest exklusiva breda och långa plank där naturens egen design skapar en unik karaktär.

Prestige

Ger ett sofistikerat intryck med ett naturligt åldrat utseende, som om plankorna har nötts av vind och vatten.

Heritage

Heritage är genuint rustika ekgolv, formade av naturen själv. Naturliga detaljer ger en känsla av hundraårig patina.

Vintage

Vintage är golv med en historia att berätta. Spår från hantverk som exempelvis sågmärken och intrycksmärken ger personlighet och en känsla av svunna tider.

Pure

Kollektionen Pure speglar träslagens naturliga variationer.

Shade

Shade är en kollektion eleganta golv i brett urval av naturliga färger. Här ger lasyrerna och bearbetningen av golvet dig ett rum som känns både uttrycksfullt och ombonat på samma gång.

Play

Alltid uppkopplad, ständigt i farten och inte rädd för att sticka ut är en ung aktiv stil. Allt är dynamiskt, grafiskt och fullt av kontraster. Överallt finns högteknologiska designobjekt som gör vardagen enklare. I kollektionen Play lyfter vi fram färg och form i kraftfullare uttryck för dig som gillar lite mer spännande golv.

Segno

Vår parkettgolvskollektion Segno är en stavparkett uppbyggd av både höger- och vänsterbrädor. Den kan läggas på ett stort antal olika sätt för att skapa både traditionella mönster till exempel fiskbensmönster och nya unika uttryck. Brädorna kan beställas i olika kvantiteter för skräddarsydda golvlösningar.

Viva

Viva är en kollektion slitstarka och tunna trägolv/fanérgolv som är en perfekt lösning för varje renoveringsprojekt där hemma.

Vår miljövision

År 2050 kommer vi att vara 9 miljarder människor i världen. Jordens resurser är begränsade samtidigt som många människor strävar efter en högre livskvalitet. Därför måste vi arbeta för att hitta nya hållbara lösningar där människor, miljö och ekonomisk utveckling ges lika stor betydelse.

 

På Tarkett ser vi inte hållbarhet som en begränsning. Istället är det något som inspirerar oss att tänka nytt i allt vi gör. Vi utvecklar resurssnåla produkter som går att återvinna och som ger minsta möjliga påverkan på miljön under sin livstid. Det handlar om att göra rätt saker från början.

Läggning och skötsel av parkettgolv

Läggning: Oavsett vilket parkettgolv och i vilken rum du ska lägga vill vi hjälpa dig att få det rätt. Läs alltid igenom vår läggningsanvisning noggrant innan du påbörjar läggningen.

Här får du tips inför läggningen av ditt nya parkettgolv.

 

Skötsel: När ditt trägolv blivit smutsigt räcker det oftast med dammsugning eller torrmoppning som daglig rengöring. Men när du behöver göra en grundligare rengöring gäller olika metoder beroende på vilken ytbehandling ditt golv har.

Skötselråd lackade parkettgolv

Skötselråd hårdvaxoljade parkettgolv

Följ alltid våra skötselanvisningar!

Du kanske också är intresserad av:
Skötsel & underhållsprodukter för Tarketts golv
Skötsel & underhållsprodukter för Tarketts golv

Här hittar ni skötsel och underhållsprodukter så som Lackrefresher, refresher, Bioclean, möbeltassar, spray cleaner, care kit, spray mop kit..

Hemma hos Valerie Aflalo
Hemma hos Valerie Aflalo

Läs Valeries berättelse om renoveringsarbetet av familjens hus. "När vi bestämde oss för att göra hela vår renoveringsresa så hade vi direkt en ganska klar bild..."

Ljusa parkettgolv från Tarkett, här med härlig skandinavisk stil på inredningen.
Parkettgolvsnyheter hösten 2018

Nu har vi utökat vår trägolvskollektion Shade med sju nya färgnyanser. Från kalla till varma toner i olika utföranden, var och en noga utvald för att matcha skandinaviska inredningstrender och stilar.

Tarkett trägolv Play ask Ivory
Vad är parkettgolv? | Tarkett

Ett parkettgolv är uppbyggt av trä, beroende på tjockleken har det sedan olika uppbyggnad. Det har alltid ett ytskikt i ädelträ som till exempel ek, ask, lönn, bok, björk eller valnöt.

Vintage ek Uppsala, trägolv från Tarkett, här ljust parkettgolv i ett modernt sovrum
Tips & tricks vid golvläggning

Innan du börjar lägga ditt nya trägolv finns det ett par saker du bör tänka på. Här kan du läsa våra tips och råd.

Snyggt modernt ljust trägolv från Tarkett
1-stav, 2-stav eller 3-stav?

Föredrar du 1-stav, 2-stav eller 3-stav? Upptäck variationsrikedomen bland våra trägolv.

Trägolv från Tarkett - Viva ek white 1stav/plank
Trägolvsguider

För att hjälpa dig med ditt val av trägolv har vi tagit fram ett trägolvsmagasin och en sorteringsbok, du hittar dem här.

Tarketts parkettgolv Noble ek Soho
Ekparkett – ett levande golv med många möjligheter

Ekgolvets egenskaper och karaktär gör dem till ett de vanligaste golven i våra svenska hem. Se Tarketts utbud av ekparkett.