Vår utställning under Stockholm Design Week: Snowtopped 2019

Vår utställning under Stockholm Design Week: Snowtopped 2019

En installation som visar nya designmöjligheter

Snowtopped är en installation skapad av Tarkett i samarbete med Note Design Studio som visar på nya designmöjligheter med material som traditionellt brukar läggas som golv. ”Vi ville utforma en miljö som lyfter fram mångsidigheten och flexibiliteten i själva materialet och göra det på ett oväntat sätt”, säger Charlotte Ackemar från Note Design Studio.

Utställningen är fortsättningen på samarbetet mellan Tarkett och Note Design Studio som inleddes vid Stockholm Furniture Fair 2018  (Möbelmässan) och som fick internationellt genomslag för installationen ”The Lookout”. Årets installation flyttar ut till staden och människorna. Tillsammans i ett snölandskap under stjärnorna tar vi del av Sveriges främsta uttryck för hållbar design.

Inspiration från ett snölandskap i böljande former 

Inspirationen till Snowtopped är hämtad från det nordiska vinterlandskapets mjuka och böljande siluett. Ett landskap där snötoppar i olika storlekar och former skapar en levande miljö för besökaren att vandra runt i, med en känsla av att vara omsluten av snö och inte veta vad som döljer sig därunder. Färgskalan skiftar i vita och ljusgrå toner och de subtila mönstren skapar skimrande effekter som påminner om olika lager av snö.


Snowtopped är skapad med Tarketts homogena och hållbara plastgolv som används i offentlig miljö världen över och som tillverkats i Sverige sedan 1940-talet.


Utställningen ägde rum högt ovan takåsarna med en vidsträckt utsikt över huvudstaden under Stockholm Design Week på Stockholm Under Stjärnorna, hotell At Six, Brunkebergstorg 2 i Stockholm den 4-8 februari 2019.

Se filmen som spelades in på Snowtopped

Bildgalleri

Du kanske också är intresserad av:

Tarkett Natural Bond
Natural Bond – en utställning som inspirerade till diskussioner om en cirkulär omställning

På Stockholm Furniture Fair 2020 samarbetade vi med Note Design Studio kring en installation som utforskade cirkulära processer. Läs mer om utställningen Natural Bond.