Ett parkettgolv är uppbyggt av trä,

beroende på tjockleken har det sedan olika uppbyggnad. Det har alltid ett ytskikt i ädelträ som till exempel ek, ask, lönn, bok, björk eller valnöt.

Förutom träslag är det flera olika faktorer som påverkar golvets utseende - till exempel kvistar, sprickor, ådring och färgvariationer.

När du använder ditt parkettgolv sliter du inte på själva träet utan på ytans behandling. Därför är det viktigt med ett bra skydd mot slitage, nötning, repor och fläckar för att kunna bevara golvets fräscha utseende. Samtliga trägolv från Tarkett har Proteco, ett av marknadens starkaste skydd mot just detta. Proteco gör golvet starkt samtidigt som den äkta träkänslan bevaras. Vi har tre olika typer av Proteco-ytbehandling: lack, mattlack och hårdvaxolja.

Parkettgolv är ett levande naturmaterial som krymper eller sväller på grund av temperatur och luftfuktighet, därför är våra golv anpassade efter det nordiska klimatet.
 

Anpassat för Nordiskt klimat

Trägolv är ett levande naturmaterial som krymper eller sväller beroende på temperatur och luftfuktighet. När vi här i Norden värmer våra bostäder på vintern får vi ett torrt inomhusklimat. Då drar träfibrerna ihop sig och träet krymper. På våren expanderar träet igen. Växlingarna kan leda till att trägolv spricker eller skålar sig. Tarkett har tillverkat parkettgolv i mer än 130 år och vet hur man gör för att minimera de negativa effekterna av det nordiska klimatet.
 

Lägg golvet enkelt med 2-lock

Tarketts låssystem 2-lock gör det ännu enklare att lägga trägolv. Hemligheten är en liten fjäder på brädans kortsida. När du trycker ned brädan pressas fjädern inåt för att sedan fjädra ut igen och låsa fast de båda brädorna i varandra. Det gör att det både går snabbt och sitter säkert. Läs mer om hur du lägger trägolv i våra läggningsanvisningar.
 

Du kanske också är intresserad av:

Klassikt rutmönstrat trägolv/parkettgolv i ett modernt vardagsrum, här kollektionen Noble från Tarkett

VÅRA PARKETTGOLV

Upptäck våra vackra och hållbara parkettgolv. Designade av naturen. Tillverkade med känsla.

LÄS MER
Ljusa parkettgolv från Tarkett, här med härlig skandinavisk stil på inredningen.

PARKETTGOLVSNYHETER HÖSTEN 2018

Nu har vi utökat vår trägolvskollektion Shade med sju nya färgnyanser. Från kalla till varma toner i olika utföranden, var och en noga utvald för att matcha skandinaviska inredningstrender och stilar.

LÄS MER
Vintage ek Uppsala, trägolv från Tarkett, här ljust parkettgolv i ett modernt sovrum

TIPS & TRICKS VID GOLVLÄGGNING

Innan du börjar lägga ditt nya trägolv finns det ett par saker du bör tänka på. Här kan du läsa våra tips och råd.

LÄS MER