Trägolv - våra favoritkollektioner!

Trägolv - våra favoritkollektioner!

Älskade trägolv!

Tarkett har tillverkat trägolv ända sedan slutet av 1800-talet och under årens lopp har otaliga varianter kommit och gått. Det har varit olika träslag, ljust och mörkt, mönstrad parkett, gedigna plankgolv och på 80-talet hade vi rosa och ljusblå-färgade trägolv i vårt sortiment. De varade dock inte länge.

Se hela trägolvssortimentet här.

Vi känner verkligen starkt för våra trägolv, de är en del av vår själ och vår ryggrad. Ganska ofta får vi favoriter som vi också ser att våra kunder tycker om. 

Grace

Vår nya svanenmärkta trägolvskollektion som kombinerar det naturliga utseendet hos ett oljat golv med det lackade trägolvets enkla underhåll. Totalt tolv ekgolv i sex färgfamiljer i varma, naturliga och harmoniska toner. Alla behandlade med en ny, unik ultramatt lack som ger en sidenlen och lättskött yta.  

Noble – klassisk mönstertradition på modernt sätt

På 50-talet var parkettgolv med det klassiska rutbrädemönstret en vanlig syn i både villor och lägenheter runt om i landet. Nu har de här vackra golven kommit tillbaka på ett nytt och tidsenligt sätt och de växer ständigt i popularitet. Noble är ett trendigt retro-golv med en fantastiskt vacker ytstruktur och finns i 11 utföranden, från ljust till mörkt. Vi älskar alla, men vilken är din favorit?

Segno - stavparkett för mönsterläggning

Vår nya trägolvskollektion Segno är en stavparkett som kan läggas på många olika sätt, som till exempel i fiskbensmönster. Här visar vi upp ekens naturliga utseende med kvistmärken och en varierad ådring. Den mjuka borstningen skapar en mycket uttrycksfull yta som förstärks av hårdvaxoljan. Vill du titta på olika läggningsalternativ så kan du läsa mer här.

Shade – naturliga trägolv för skandinaviska hem

De här golven är laserade i mjuka, naturliga färgnyanser, perfekta i både klassiskt och modernt inredda hem.

Färgerna är inte täckande utan man ser fortfarande träets naturliga struktur och ådring, vilket vi gillar. Håller du med?

Heritage – exklusiva plankgolv med rustik karaktär

Heritage är våra genuint rustika ekgolv, formade av naturen själv. Golvets naturliga detaljer skapar en känsla av hundraårig patina. För att behålla golvets rustika charm finns en livfull variation av kvistar och sprickor, där vissa inte är fullt spacklade (både på plankan och kanterna).

Ta en extra titt på Limestone som  har en karaktär av kalk och golvet är nästan lite skimrande. Sedan har vi Opal White, vit som snö, men ändå levande eftersom kvistmärken och naturliga variationer syns i träet.

Bildgalleri

Du kanske också är intresserad av:

Tarkett trägolv Noble
Parkettgolv

Upptäck våra vackra och hållbara parkettgolv. Designade av naturen. Tillverkade med känsla.

Tarkett golvtrender 2021. Trägolv och vinylgolv.
Golvtrender 2021– naturnära, retro och exklusiv vinyl

Naturmaterial och lugn präglar golvtrenderna med de ljusa, eleganta ekplanksgolven som ett perfekt exempel. Mönstrade trägolv och exklusiva, återvinningsbara vinylgolv efterfrågas också allt mer.

Förslag på kollektioner