Grace – Svanenmärkta trägolv med ny ultramatt, sidenlen yta

Grace – Svanenmärkta trägolv med ny ultramatt, sidenlen yta

Nu lanserar vi en Svanenmärkt trägolvskollektion som kombinerar det naturliga utseendet hos ett oljat golv med det lackade trägolvets enkla underhåll. Gracekollektionen består av 1-stavsgolv i två olika bredder, 3-stavsgolv och rutbrädor – totalt tolv ekgolv i sex färgfamiljer i varma, naturliga och harmoniska toner. Alla behandlade med en ny, unik ultramatt lack som ger en sidenlen och lättskött yta.  

I Grace samverkar den supermatta ytbehandlingen, den mjuka borstningen och de skira nyanserna i ett golv som förblir vackert över tid. Kollektionen är behandlad med Proteco ExtraMatt, en ny lack som gör golven slitstarka och lättskötta i vardagen. Tack vare lacken får Grace en matt och sidenlen yta där varken blänk eller glitter uppstår i träets textur oavsett ljusförhållanden. Golvens yta är borstad för att lyfta fram ekens naturliga ådring och karaktär.  

När man använder och brukar ett trägolv sliter man inte på själva träet utan på ytans behandling. Det är därför viktigt att denna är så stark som möjligt eftersom man annars måste slipa om golvet oftare. 

Att utveckla en ny ytbehandling för trägolv tar tid och Tarkett har arbetat med det nya patenterade* lacksystemet i mer än två års tid för att säkerställa bästa egenskaper när det gäller hållbarhet, teknisk prestanda och utseende. 

Grace Oak Era, ett matt Svanenmärkt trägolv

Hållbart, Svanenmärkt och miljöcertifierat

Grace är Svanenmärkt tack vare att golven har en hög andel förnybart material, god slitstyrka och klarar Svanens hårda krav avseende hälso- och miljöfarliga ämnen. För att en produkt ska bli godkänd krävs intyg och dokumentation samt omfattande tester av oberoende laboratorier. Grace har bland annat testats för att säkerställa att golven uppfyller kraven på låga emissioner och därmed skapar en hälsosam inomhusmiljö. Även Tarketts produktionsenheter har blivit kontrollerade och godkända – där en viktig parameter för bedömningen är att produktionen är energieffektiv.

Grace är också certifierad med hållbarhetsmärkningen Cradle to Cradle® och hela kollektionen är PEFC (PEFC / 05 – 35 -125) certifierad för hållbart skogsbruk.** 

En grundläggande egenskap hos ett hållbart golv är att det är av så god kvalitet att det varar länge. Grace är liksom Tarketts övriga trägolv bra exempel på just detta. Ett Grace-golv har lång livslängd och kan när det åldrats få nytt liv genom slipning och lackning. Golvet är skönt att gå på, är lätt att städa och har ett effektivt skydd mot vardagsslitage och fläckar. Grace åldras naturligt och behåller sin skönhet utan komplicerad skötsel.


* Patentsökt WO2021/152084
** PEFC är världens största certifieringssystem för hållbart skogsbruk. PEFC-märkningen på en träbaserad produkt visar att den är tillverkad av skogsråvara från hållbart brukade skogar enligt PEFC:s krav.

Du kanske också är intresserad av:

Tarketts trägolv Shade Oak Cream White i ett sovrum
Trägolv - våra favoritkollektioner

Här har vi listat våra trägolvsfavoriter!

Relaterade kollektioner: