Stockholm Furniture Fair 2017

12 Februari 2017

I årets monter på Stockholm Furniture Fair 2017 – ”The Camp”, bjöd vi på ett spännande möte mellan trä och tråd, mellan Tarketts svenska trätradition och nyskapande holländsk textildesign. Vi ville skapa mystik med färgstark originalitet genom att låta två helt olika golvmaterial mötas: den vackra textilkollektionen Desso&Ex och årets exklusiva trägolvsnyheter ur Atelier Collection.

Desso&Ex ingår i ett innovativt designkoncept där fem kulörer blandas med sex dekorfamiljer som tillsammans ger 115 olika varianter. De nya trägolven i Noble-kollektionen kombinerar klassisk mönstertradition med modernt designuttryck. De kvadratiska rutmönstren med sina block i olika riktningar bildar ett dekorativt lapptäcke.

Florian Bougault, creative director på Tarkett, som var med i teamet bakom The Camp berättar:
”Vi ville inspirera och utmana arkitekter och designers och få dem att se våra golv på ett nytt sätt. Därför valde vi att skapa en mötesplats och boplats som skulle upplevas spännande, omslutande och tala till flera av våra sinnen. Man ska känna själen och potentialen i våra material.”

I montern fanns många detaljer att upptäcka. I tältet stod lägerelden, bygd av Noble-golv och med fler tusen textiltrådar från Desso&Ex hängande från taket för att illustrera röken. Ett 100-tal triangelformade trägolvsprover ur Atelier Collection skapade en horisont med siluetter av ett ”mini camp”. På trägolvsväggarna av Noble Ek Broadway kunde besökarna beskåda två stora logotypinstallationer på väggarna – tillverkad för hand av 1 177 meter guldfärgad tråd.

Till sist vill vi bara säga tack! Vi är glada och tacksamma över att ni var så många som besökte oss i vår monter. Och tack för den fina respons ni gav oss, för alla intressanta frågor och samtal. Det var en rolig och händelserik vecka.