Snygga, hållbara vinylgolv för ditt hem

Snygga, hållbara vinylgolv för ditt hem

Vinylgolv - Snygga, hållbara golv för ditt hem

Nu lanserar vi nya mönster till våra vinylgolvskollektioner för hemmet. Våra populära kollektioner Tarkett Extra, Texstyle och Trend finns kvar men under ett nytt samlingsnamn, Iconik. Vi har även valt ut 10 färger från proffskollektionerna  iQ Surface och iQ Megalit De är välkända bland arkitekter och vänder sig till den designintresserade som vill ha ett vackert golv av absolut högsta kvalitet. 

Det smarta valet

Vinylgolv är ett praktiskt golv som finns i en mängd olika design. Materialet är slitstarkt och lättskött samtidigt som det är skönt att gå på. Golven passar extra bra i rum där det är mycket spring och vardagsslitage som t ex i kök och hall. Självklart är de alla ftalatfria med låga emissioner. iQ-golven kan vi dessutom återvinna och tillverka nya golv av. 

Ett smart val helt enkelt. 

Populära kollektioner under nytt namn

Tarkett har tillverkat vinylgolv sedan 40-talet och många har blivit ikoniska. Därför re-lanserar vi nu våra vinylgolv på rulle under namnet Iconik. Här hittar du våra populäraste mönster tillsammans med ett antal nya. Detta är golv som inte kostar för mycket och som du med rätt verktyg enkelt kan lägga själv. Golven levereras i tre bredder och kapas till önskad längd.

ICONIK T-Extra med tidlösa, naturtrogna sten, -trä- och retromönster i form av schackrutor.

ICONIK Texstyle med ljuddämpande textilbaksida för extra komfort.

ICONIK Trend med de senaste och lite mer vågade mönstren.

Designgolv för hemmiljö

Namnet Tarkett iQ är synonymt med vinylgolv av högsta kvalitet. Men det står också för innovativ design och ett helt nytt sätt att se på vinyl som material. De 10 utvalda färgerna passar dig som är designintresserad och som värdesätter ett praktiskt och hållbart golv. 
iQ-golven har marknadens bästa skydd mot märken och fläckar. Därför är de ett perfekt val i en hall eller i ett kök som får utstå mest slitage i hemmet. De passar också utmärkt i en tvättstuga med groventré då materialet är VT-godkänt och uppfyller branschens krav på vattentäthet med bred marginal. iQ-golven ska läggas av en professionell golvläggare och vid läggning i våtutrymmen ska alltid en GVK-auktoriserad fackman anlitas. 

iQ Megalit  har ett modernt uttryck i fin färgskala och en mycket elegant mönsterbild med stora metalliska flingor, inspirerade av naturens mineraler.

iQ Surface, som med stor framgång lanserades under Milano Design Week 2019, är resultatet av ett kreativt samarbete med den svenska designbyrån Note Design Studio. Mönsterbilden är unik; kraftfull och finstämd på samma gång och påminner lite om det spräckliga konststensmaterialet terrazzo. Färgkompositionen är både elegant och lekfull och passar i många olika miljöer.

Kollektioner

Du kanske också är intresserad av:

Tarketts mönstrade vinylgolv.
Vad är vinylgolv?

Vad är vinylgolv? Vinyl är det perfekta materialet till de utrymmen i hemmet som ska utså stora påfrestningar från till exempel spill och slask. Läs mer om vinylgolv här

Tarketts vinylgolv i ett barnrum med två lekande barn
Lägga vinylgolv – snabbt och enkelt

Här ger vi dig tips på vad du ska tänka på när du ska lägga vinylgolv eller vinylklickgolv.

Fiskbensmönstrat vinylgolv i ett kök där ett barn leker med mat på golvet  - lätt att städa undan!
Skötsel av vinylgolv och vinylklickgolv

Hur sköter jag mitt vinylgolv? Här hittar du instruktioner för städning och underhåll av vinylgolv.

Bildkollage om hur lätt du lägger rullvinyl själv hemma
Steg för steg, så lätt lägger du ditt nya vinylgolv själv!

Följ vår lätta steg-för-steg guide till hur du lägger ditt nya vinylgolv hemma. Här hittar du vad du ska tänka på.