Woodstock XL Laminat

Nyhet! Chevron, rutor & plank

Laminatgolv

Ny laminatkollektion med klassiska mönster

Laminat är ett prisvärt alternativ till traditionella trägolv. Det är slitstarkt, reptåligt och passar särskilt bra för aktiva familjer med hundar och barn. 

I nya kollektionen Woodstock XL samlar vi våra mest eleganta format: tidlösa tvåmetersplank, klassiskt chevronmönster (franskt fiskben) och två rutmönster i olika nyanser. 

Tarketts laminatgolv består till 83–87 % av förnybar råvara och går utmärkt att använda tillsammans med golvvärme. Träråvaran är till 70% är PEFC-certifierad, vilket garanterar att råvaran producerats med hänsyn till både skogsbrukaren och skogen.

Woodstock XL chevron

Från sobert till rustikt i många utföranden

Tarkett erbjuder fyra laminatkollektioner med 28 mönster i tre format. Det ger ett alternativ till de flesta trägolv i våra mest omtyckta stilar.

Woodstock XL Wide – eleganta format

Woodstock XL Wide är erbjuder stilfulla mönster i både chevron (franskt fiskben) och rutmönster. Brädorna är extra breda (129 x 33 cm).

Woodstock XL Long - långa och breda plank

Woodstock XL Long golven har extra långa plank samt en präglad yta som ger en realistisk träkänsla. Detta skapar en lyxig känsla där du får utseendet hos ett klassiskt plankgolv med laminatgolvets slitstyrka och enkla skötsel.

Essentials – slät ek

Essentials fångar känslan i en naturlig ekparkett. Mönstren sträcker sig från lugna till rustika, det vill säga har ådring och kvistmärken som optimeras så att varje del av golvet ser ut att komma från högkvalitativt trä. 

SoundLogic – inbyggd akustikbaksida 

Akustikgolv med inbyggd korkbaksida som ger en stegljudsdämpning på 17 dB. SoundLogic ger 
utseendet hos ett ek- eller furugolv i formaten trestav, tvåstav och enstav/plank. Kollektionen består av fjorton golv varav tre även finns i Essentials.

Fyra skikt för kvalitet och stabilitet

Tarketts laminatgolv har en konstruktion i fyra skikt som effektivt motverkar träets naturliga rörelser. Ett inomhusklimat med variationer i temperatur och luftfuktighet är inga problem för ett laminatgolv.  

Fyra skikt för kvalitet och stabilitet

Laminatgolvets fyra skikt: 

Ytskikt – garanterar lång hållbarhet och städbarhet. Antistatiskt och kan präglas för en naturtrogen struktur.

Dekorskikt – ett tryckt papper som ger laminatgolvet dess designbredd.

Stabil kärna – en högkomprimerad träfiberkärna (HDF) av 80 procent träfiber.

Stabilt skyddslager – ett undre skikt för ytterligare stabilitet.

Långvarigt, lättstädat, enkelt att installera

Tarketts laminatgolv är så slitstarka att vår garanti gäller i 20 år vid hemmabruk. Ett laminatgolv är enkelt att installera och kräver ingen annan skötsel än vanlig städning med dammsugare och torrmopp.

Långvarigt, lättstädat, enkelt att installera

Med ett laminatgolv får du enkelhet i varje led. Tarketts laminatgolv är antistatiska och kan läggas ovanpå ett befintligt golv (så länge golvet är plant) och går utmärkt att använda tillsammans med golvvärme. 

Golvet installeras med ett limfritt klicksystem. Allt som behövs är några enkla basverktyg. Med undantag för kollektionen SoundLogic, där akustikmattan är inbyggd, rekommenderar vi något av våra akustikunderlag (Tarkofoam II eller Tarkoflex II) för att golvet ska bli ännu skönare att gå på och inte “klapprigt”. 

Laminatgolvet rengörs enkelt med torrmopp och dammsugare. Inga starka kemikalier behövs. Läs mer om skötsel av laminatgolv här.

Förnybar råvara

Tarketts laminatgolv består till största delen av trä, som är en förnybar råvara. 

Ett laminatgolv från Tarkett bidrar till en god inomhusmiljö. Träråvaran är till 70 % PEFC-certifierad, vilket innebar att produktionen tar hänsyn till bevarandet av biologisk mångfald, god vattenkvalitet och värdefulla kulturmiljöer.

SoundLogic-kollektionens integrerade akustikbaksida av kork är tillverkad av 100 % PEFC-certifierad kork – en förnybar råvara som skördas från korkekens bark utan att trädet skadas.

Komplett redovisning (EBVD) av våra laminatgolvs innehåll.

Bildgalleri

Våra laminatgolvskollektioner

Du kanske också är intresserad av:

person som lägger laminatgolv från tarkett
Läggning av Laminatgolv

Här hittar du viktig information och våra instruktioner, samt tips inför din läggning av laminatgolv från Tarkett.

Laminatgolv från Tarkett
Skötsel av laminatgolv

Hur gör jag rent mitt laminatgolv? Här hittar du våra skötselråd för laminatgolv.