Skötsel av laminatgolv

Skötsel av laminatgolv

Så tar du hand om ditt laminatgolv hemma

Med Tarketts produkter kan du hålla ditt golv rent, snyggt och fräscht – även på ställen där det är mer slitage. Det är smuts i kombination med slitage som avgör hur ditt golv ser ut och hur det mår. 

Här har vi samlat information om hur du bäst sköter ditt laminatgolv, tänk dock på att alltid läsa och följa skötselanvisningens instruktioner, där finns alltid den senaste uppdaterade och gällande informationen.

Daglig städning

Det räcker ofta med att dammsuga, torrmoppa eller sopa ett relativt rent laminatgolv. Om du behöver göra en grundligare rengöring rekommenderar vi att du fukttorkar golvet med en väl urvriden mikrofibermopp. Dosera Bioclean i städvattnet enligt anvisningen på förpackningen.

Det bästa är att alltid ta bort fläckar så fort du upptäcker dem, ju nyare en fläck är ju lättare är det att ta bort den. Torka rent med vatten efter.

Hur du kan förebygga ett smutsigt laminatgolv:

Använd en dörrmatta vid entrén för att stoppa smutsen redan där, vi rekommenderar att du har en avtorkningsmatta utanför dörren och en hallmatta innanför. Ju mer smuts du lyckas stoppa redan utanför ytterdörren och i hallen, ju mindre kommer du behöva städa inomhus. Tänk på att grus nöter och skadar ditt golv.

Använd möbeltassar och skyddsmattor under rullande hjul för att minska risken för repor på golvet.

När du råkar spilla någon vätska på golvet, torka upp det på en gång för att minska risken för bestående fläckar.

Om du har golvvärme installerat är det viktigt att du aldrig låter yttemperaturen överstiga 27°.

Var alltid noggrann med att följa våra skötselanvisningar för att ge ditt golv en lång hållbarhet och ett fint utseende. Ladda ned vår skötselanvisning som PDF. Ett tips är att skriva ut PDFen och sätta upp den på insidan av din städskåpsdörr.

Hur får jag bort fläckar?

Fläck av Tas bort med
Frukt, bär, saft, öl, vin, mjölk, grädde, kaffe och te. Syntetiskt rengöringsmedel utan ammoniak till exempel Tarketts Bioclean i ljummet vatten.
Choklad, fett, skokräm, gummiklacksmärken, olja, tjära och asfalt. Tvättnafta eller lacknafta.
Färgband, färgkritor, bläck, tusch och läppstift. T-sprit.
Urin och uppkastningar. Syntetiskt rengöringsmedel utan ammoniak till exempel Bioclean.
Blod Kallt vatten

 

Du kanske också är intresserad av:

person som lägger laminatgolv från tarkett
Läggning av Laminatgolv

Här hittar du viktig information och våra instruktioner, samt tips inför din läggning av laminatgolv från Tarkett.

Laminatgolv i ett hem
Nyhet! Chevron, rutor & plank

Vår nya laminatgolvskollektion passar speciellt bra för hem med barn och husdjur då materialet är både slitstarkt och reptåligt. Se våra laminatnyheter här.

Förslag på kollektioner