Råd och tips | Våtrumsmatta för golv & vägg

Råd och tips | Våtrumsmatta för golv & vägg

Plastmatta är det trygga valet mot vattenskador

Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. Aquarelle-kollektionen är VT-godkänd (VT=vattentät) och uppfyller branschens hårdaste krav på vattentäthet. Väggmattan monteras horisontellt och sveps runt rummet istället för att sättas upp vådvis som man gör med tapeter. Oftast blir det bara en enda skarv, vilket innebär att du får ett säkrare badrum. Väggen kompletteras med en matchande bård upp till taket. Bård och väggmatta produceras vid olika tillfällen och kan därför skilja något i nyans. Anlita alltid en GVK-auktoriserad fackman för att utföra arbetet i våtrum.

Vattenskador kostar miljarder

Vattenskadecentrum har som uppgift att undersöka och sprida information om orsaker till vattenskador. 1977 gjordes första vattenskaderapporten och från 2008 görs rapporten årligen.
Enligt rapporten för 2015 så kostar vattenskador svenska fastighetsägare närmare 6 miljarder kronor per år. Undersökningen visar att 28 procent av vattenskadorna uppstått i bad- och duschutrymmen. Vanliga orsaker är bristande tätskikt och felaktig anslutning till golvbrunn. Så, viktigast av allt när det gäller golv och vägg i badrum och andra våtutrymmen är så klart att de är vattentäta och hygieniska. Läs hela rapporten här

Varför Tarketts Aquarelle?

  • Lättskött och vattentät design
  • Hygieniskt
  • Praktiskt
  • Prisvärt
  • Vattentätt och säkert
  • Trendiga och tidlöst klassiska mönster

Du behöver inte kompromissa med detta om du väljer Tarketts Aquarelle till ditt badrum, där snygg design och funktion verkligen möts.

Idag betyder badrummet allt mer för vårt välbefinnande. Här blir du pigg och fräsch efter en uppfriskande dusch. Här kan du njuta av ett varmt bad som gör gott för både kropp och själ.

Se hela Aquarelle-kollektionen.

Möjligheternas kollektion

Med inspiration från samtida trender och framtida tendenser har vi kombinerat mönster inspirerade från naturen med grafiska tryck. Resultatet är en kollektion som rymmer allt från folkligt tidlösa mönster till mer klassiskt eleganta och coola rustika mönster. En kollektion med en fantastisk bredd som möjliggör för dig att vara kreativ och skapa ett badrum som återspeglar din personliga stil.

Testa att kombinera golv och vägg i badrum i vårt verktyg room designer! (våra bårder är tyvärr inte med på grund av tekniska begränsningar).

Nyheter hösten 2018

Den befintliga Aquarelle-kollektionen har utökats med nio nyheter: 3 golv, 5 väggar och 1 bård. De spännande nyheterna består av väggar med bladmönster och marmor och golv i marmor och guld. Den nya bården matchar fint med nya marmorgolvet i grönt. Du hittar samtliga nyheter på artikelsidorna och i den uppdaterade broschyren. 

Se nyheterna.

Folkligt och tidlöst

Den lantliga och bohemiska stilen har fått sätta sin prägel på våra mer folkliga ochtidlösa golv. De grafiska och orientaliska mönstren ger en modern twist som för tankarna till Medelhavet.

Klassisk elegans

Här har vi hämtat inspiration från lyxiga och glamorösa material som marmor och förgyllda kranar. Även den ikoniska franska liljan, organiska mönster och blomstergirlanger som slingrar sig över golvet har fått ge inspiration åt denna designinriktning.

Rustikt och coolt

Här blandas ruffa, industriella inslag av betong med ädla metaller som mässing för att skapa en rofylld atmosfär där det moderna, avskalade får sätta stilen. Äntligen är det möjligt att få ett vattentätt badrum med betongkänsla

Snyggt och lättskött

Aquarelle är det perfekta valet i badrummet eftersom det är så ytterst lättskött. Du torkar enkelt och snabbt av både golv och vägg med gummiskrapa och vid behov rengör du med en mjuk svamp med ljummet vatten och lite diskmedel. Att golvet dessutom dras upp en bit på väggen, gör att du får maximalt skydd mot fuktgenomträngning.

Glöm inte tvättstugan!

Tvättstugan är det rum i många hem som kanske får minst kärlek, förmodligen för att vi vanligtvis inte bjuder in gäster dit. Men själva spenderar vi ju en hel del tid där, och Aquarelle-kollektionen gör det enkelt att skapa en vacker och trivsam oas att vistas i när man ska ta itu med vardagssysslor som att tvätta och stryka. Att golven dessutom är mjuka, sköna och varma att gå på gör inte trivselfaktorn lägre, och det faktum att de är garanterat vattentäta kan kännas tryggt i ett rum som brukar få utstå lite tuffare tag.

Förslag på kollektioner