Klassikt rutmönstrat trägolv/parkettgolv i ett modernt vardagsrum, här kollektionen Noble från Tarkett

Parkettgolv

Vackra golv i många olika träslag

Parkettgolv

Här hittar du Tarketts parkettgolv. Vi tillverkar golv av hög kvalitet och olika träslag med varierande design, till exempel 1-stav, 2-stav, 3-stav, klassisk rutbräda/basketweave och fiskbensparkett. 

Ett parkettgolv är naturligt hållbart med färger och variationer som skapar en genuint varm känsla i ditt hem. Våra parkettgolv består av trä och har alltid ett ytskikt av ädelträ, men beroende på brädans tjocklek kan det vara uppbyggt på lite olika sätt. Vi har parkettgolv i många olika träslag, ek, ask, bok, björk, valnöt eller lönn som alla har olika egenskaper och utseenden. 

Läs mer om vad ett parkettgolv är och hur det är uppbyggt!

Vi på Tarkett har tillverkat trägolv med genuina hantverksmetoder sedan år 1886. Vi kombinerar hantverk med toppmodern produktion för att ge dig vackra, funktionella och hållbara trägolv.

Trä är ett fantastiskt material att lägga som golv. Inget golv är det andra identiskt och träets unika utseende får hela rummet att leva. Variationsrikedomen med 1-stav, 2-stav och 3-stav ger ytterligare möjligheter att få det golv du blir nöjd med. Läs mer om 1-stav, 2-stav och 3-stav.

Läggnings- & Skötselinfo - Parkettgolv

Läggning/installation av parkettgolv

Oavsett om du ska lägga en askparkett i sovrummet eller en ekparkett i matsalen vill vi guida dig rätt. Innan du ska lägga parkett läs igenom våra läggningsanvisningar noggrant.

Skötsel av lackade parkettgolv

Här har vi samlat information om hur du bäst sköter ditt lackade trägolv, tänk dock på att alltid läsa och följa skötselanvisningens instruktioner, där finns alltid den senaste uppdaterade och gällande informationen.

Skötsel av hårdvaxoljade parkettgolv

Med ett hårdvaxoljat trägolv får du ett hållbart golv som är vackert se på och skönt att gå på. Men över tid är slitage svårt att undvika och för att kunna njuta av golvets egenskaper länge behöver det skötas på rätt sätt.

Våra kollektioner

Upptäck skönheten och den stora variationen i våra kollektioner av parkettgolv och trägolv. Kollektionerna är utvecklade för att matcha aktuella inredningstrender och stilar för ett snyggt hem.
 
Låt dig inspireras av tidlöst ren design och utpräglat hantverk. Eller av trägolv med kraftfull karaktär och specialeffekter. Ni hittar många alternativ att välja bland. Läs mer om våra olika kollektioner här under. Längre ner på sidan kan ni även få lite inredningsinspiration och tips på underhåll av parkettgolv. 
Behöver ni hjälp med att lägga golv? Läs våra läggningsanvisningar för parkettgolv här.
 

Noble parkettgolv

Noble är en vacker nytolkning av det klassiska parkettgolvet, nu med moderna rutmönster.

Segno parkettgolv

Parkettgolvskollektionen Segno är en stavparkett som kan läggas på ett stort antal olika sätt för att komponera traditionella mönster och nya uttryck.

Pure parkettgolv

Kollektionen Pure speglar träslagens naturliga variationer.

Prestige parkettgolv

Ger ett sofistikerat intryck med ett naturligt åldrat utseende, som om plankorna har nötts av vind och vatten.

Shade parkettgolv

Shade är en kollektion eleganta golv i brett urval av naturliga färger. Här ger lasyrerna och bearbetningen av golvet dig ett rum som känns både uttrycksfullt och ombonat på samma gång.

Heritage parkettgolv

Heritage är genuint rustika ekgolv, formade av naturen själv. Naturliga detaljer ger en känsla av hundraårig patina.

Viva fanérgolv

Viva är en kollektion slitstarka och tunna trägolv/fanérgolv som är en perfekt lösning för varje renoveringsprojekt där hemma.

Vår miljövision

År 2050 kommer vi att vara 9 miljarder människor i världen. Jordens resurser är begränsade samtidigt som många människor strävar efter en högre livskvalitet. Därför måste vi arbeta för att hitta nya hållbara lösningar där människor, miljö och ekonomisk utveckling ges lika stor betydelse.

 

På Tarkett ser vi inte hållbarhet som en begränsning. Istället är det något som inspirerar oss att tänka nytt i allt vi gör. Vi utvecklar resurssnåla produkter som går att återvinna och som ger minsta möjliga påverkan på miljön under sin livstid. Det handlar om att göra rätt saker från början.

Mer om våra parkettgolv

Vad är parkettgolv?

Vad är ett parkettgolv uppbyggt av? Hur fungerar parkettgolv i vårt nordiska klimat med låga och höga temperaturer beroende på årstid? Här får du svar på dessa frågor och några till.

Parkettgolvsguider

Det finns en uppsjö olika parkettgolv att välja mellan på marknaden, därför har vi ett magasin och grading book som kan hjälpa dig i ditt val av parkettgolv. Se dem här.

1-stav, 2-stav eller 3-stav?

Det finns många olika designs på parkettgolv, bland annat 1-stav, 2-stav, 3-stav, holländsk rutbräda, fiskbensmönster. Här får du lära dig mer om 1-stav, 2-stav och 3-stav.

Ekparkett – ett levande golv med många möjligheter

Ekparkett är det vanligaste golven i svenska hem, därför har vi samlat information om just ekparkett här. Läs mer om vårt utbud av ekparkett.

Älskade trägolv - våra favoriter

Vi har ett stort utbud av parkettgolv/trägolv, men ibland fastnar vi lite extra för några speciella. Här har vi samlat några av våra favoriter - hoppas de blir favoriter hos dig också!

Parkettgolvsnyheter

Vi har ett brett utbud av parkettgolv och vi släpper ofta nyheter som vi hoppas ska falla just dig i smaken. Här kan du läsa mer om nyheter i kollektionen Shade som vi släppte hösten 2018.

Klickgolv Parkett

Läs mer om och se vår kollektion och breda utbud av parkettgolv med klick, parkettklickgolv.

Lackade parkettgolv

Det finns olika ytbehandlingar för parkettgolv, vi på Tarkett har två olika sorters lack, ett lack och ett mattlack. Här kan du läsa mer om våra olika lack på våra parkettgolv.

Hårdvaxoljade parkettgolv

Känslan av äkta parkettgolv framhävs när du väljer ett hårdvaxoljat parkettgolv från Tarkett. Här kan du läsa mer om ytbehandlingen hårdvaxolja.

Köpa golv – några saker att tänka på

Det är många beslut som måste tas när du ska köpa nytt golv. Här kan du läsa mer om fördelarna med våra olika golv och vilka rekommendationer vi har.

Läggning och skötsel av parkettgolv

Läggning: Oavsett vilket parkettgolv och i vilken rum du ska lägga vill vi hjälpa dig att få det rätt. Läs alltid igenom vår läggningsanvisning noggrant innan du påbörjar läggningen.

Här får du tips inför läggningen av ditt nya parkettgolv.

 

Skötsel: När ditt trägolv blivit smutsigt räcker det oftast med dammsugning eller torrmoppning som daglig rengöring. Men när du behöver göra en grundligare rengöring gäller olika metoder beroende på vilken ytbehandling ditt golv har.

Skötselråd lackade parkettgolv

Skötselråd hårdvaxoljade parkettgolv

Följ alltid våra skötselanvisningar!

Du kanske också är intresserad av

Skötsel & underhållsprodukter för Tarketts golv
Skötsel & underhållsprodukter för Tarketts golv

Här hittar ni skötsel och underhållsprodukter så som Lackrefresher, refresher, Bioclean, möbeltassar, spray cleaner, care kit, spray mop kit..

Vintage ek Uppsala, trägolv från Tarkett, här ljust parkettgolv i ett modernt sovrum
Lägga trägolv | Tips & tricks vid trägolvsläggning

Innan du börjar lägga ditt nya trägolv finns det några saker du bör tänka på. Här kan du läsa våra tips och råd.

Ett modernt mörkt kök inrett med fiskbensparkett Segno från Tarkett
Fiskbensparkett - Segno

Klassisk fiskbensparkett i ny tappning från Tarkett. Se olika kombinationsmöjligheter och läs mer om Segno här.

mönsterlägging trägolv parkettgolv modulärt modularitet
Segno - Stavparkettskollektionen som går att kombinera i olika mönster

Stavarna är tillverkade i skala 1:5. Därför kan Segno läggas i både det klassiska fiskbensmönstret eller om du föredrar en modernare läggning där vertikala möter horizontella linjer.