Lättskött och vattentät design

Badrummet betyder allt mer för vårt välbefinnande. Här blir du pigg och fräsch efter en uppfriskande dusch. Här kan du njuta av ett varmt bad som gör gott för både kropp och själ.

Det är en miljö där snygg design och funktion verkligen möts. Det ska vara lättskött, hygieniskt, praktiskt och gärna prisvärt. Det ska också vara garanterat vattentätt och säkert. Samtidigt ska mönster och färger passa både för dig som är trendmedveten och för dig som föredrar det tidlöst klassiska. Allt detta får du med vår nya våtrums-kollektion.

Möjligheternas kollektion

Ami Matz, medlem i Tarketts internationella designteam, är den svenska designern bakom 2016 års Aquarelle-kollektion.
Med inspiration från samtida trender och framtida tendenser har Ami kombinerat mönster inspirerade från naturen med grafiska tryck. Resultatet är en kollektion som rymmer allt från folkligt tidlösa mönster till mer klassiskt eleganta och coola rustika mönster. En kollektion med en fantastisk bredd som möjliggör för dig som kund att vara kreativ och skapa ett badrum som återspeglar din personliga stil.

Den lantliga och bohemiska stilen har fått sätta sin prägel på våra mer folkliga och
tidlösa golv. De grafiska och orientaliska mönstren ger en modern twist som för tankarna till Medelhavet.

Här har vi hämtat inspiration från lyxiga och glamorösa material som marmor och förgyllda kranar. Även den ikoniska franska liljan, organiska mönster och blomstergirlanger som slingrar sig över golvet har fått ge inspiration åt denna designinriktning.

Här blandas ruffa, industriella inslag av betong med ädla metaller som mässing för att skapa en rofylld atmosfär där det moderna, avskalade får sätta stilen. Äntligen är det möjligt att få ett vattentätt badrum med betongkänsla

Vattenskador kostar miljarder

Vattenskadecentrum har som uppgift att undersöka och sprida information om orsaker till vattenskador. 1977 gjordes första vattenskaderapporten och från 2008 görs rapporten årligen.
Enligt rapporten för 2015 så kostar vattenskador svenska fastighetsägare närmare 6 miljarder kronor per år. Undersökningen visar att 28 procent av vattenskadorna uppstått i bad- och duschutrymmen. Vanliga orsaker är bristande tätskikt och felaktig anslutning till golvbrunn. Så, viktigast av allt när det gäller golv och vägg i badrum och andra våtutrymmen är så klart att de är vattentäta och hygieniska. Läs hela rapporten här

Plastmatta är det trygga valet mot vattenskador

Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. Aquarelle-kollektionen är VT-godkänd (VT=vattentät) och uppfyller branschens hårdaste krav på vattentäthet. Väggmattan monteras horisontellt och sveps runt rummet istället för att sättas upp vådvis som man gör med tapeter. Oftast blir det bara en enda skarv, vilket innebär att du får ett säkrare badrum. Väggen kompletteras med en matchande bård upp till taket. Anlita alltid en GVK-auktoriserad fackman för att utföra arbetet i våtrum.