Tarkett Aquarelle våtrumsmatta plastmatta badrum

Plastmatta för golv & vägg i badrum

Plastmatta badrum - ett tryggt val mot vattenskador

Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt.

Aquarelle-kollektionen är VT-godkänd (VT=vattentät) och uppfyller branschens hårda krav på vattentäthet. Väggmattan monteras vanligtvis horisontellt och sveps runt rummet. Oftast blir det bara en enda skarv, vilket innebär att du får ett säkrare badrum.

Väggmattan är 2 meter hög och måste därför kompletteras med en bård upp mot taket.  Bården kan ha samma mönster, eller så kan du välja något annat som matchar. Det är också snyggt att sätta en helvit bård om taket är vitt. Om väggen är högre än 2.5 meter monteras väggmattan vertikalt i våder, precis som man gör med tapeter. Det är dock inte alla mönster som går att montera på detta sätt.  Bård och väggmatta produceras vid olika tillfällen och kan därför skilja något i nyans. Anlita alltid en GVK-auktoriserad fackman för att utföra arbetet i våtrum.

Kollektionerna

Aquarelle Våtrumsmatta

Det största utbudet finns i golvmattorna som har 2 meters bredd. Det finns även mönster i 3 och 4 meters bredd vilket innebär att du kan få ett golv utan skarv. Aquarelle-golven är tåliga, mjuka och sköna att gå på med en ny stabil konstruktion.

Aquarelle Våtrumsvägg

Vår nya kollektion för våtrumsvägg har något att erbjuda för de flesta. Det är möjligt att skapa tidlöst klassiska badrum med hjälp av marmor eller sekelskiftesmönster, varma och ombonade badrumsmiljöer med mjuka färger, en industriell och rustik stil med kakel och betong, eller varför inte en modern look

Aquarelle Bård

Väggmattan är 2 meter hög och måste därför kompletteras med en bård upp mot taket. Bården kan i de flesta fall ha samma mönster som väggen. Om det inte finns kan du välja något annat som matchar.

Vattenskador kostar miljarder

Vattenskadecentrum har som uppgift att undersöka och sprida information om orsaker till vattenskador. 1977 gjordes första vattenskaderapporten och från 2008 görs rapporten årligen. Enligt rapporten för 2019 så kostar vattenskador svenska fastighetsägare närmare 6 miljarder kronor per år. Undersökningen visar att 27 procent av vattenskadorna uppstått i bad- och duschutrymmen. Vanliga orsaker är bristande tätskikt och felaktig anslutning till golvbrunn. Så, viktigast av allt när det gäller golv och vägg i badrum och andra våtutrymmen är så klart att de är vattentäta och hygieniska. Läs hela rapporten här

Varför Tarketts Aquarelle?

För plastmatta i badrum är Aquarelle det perfekta valet, bland annat eftersom det är så lättskött. Du torkar enkelt och snabbt av både golv och vägg med gummiskrapa och vid behov rengör du med en mjuk svamp med ljummet vatten och lite diskmedel. Att golvet dessutom dras upp en bit på väggen, gör att du får maximalt skydd mot fuktgenomträngning. Du behöver inte kompromissa om du väljer Tarketts Aquarelle till ditt badrum, där snygg design och funktion verkligen möts.

  • Lättskött och vattentät design
  • Hygieniskt
  • Praktiskt
  • Prisvärt
  • Vattentätt och säkert
  • Trendiga och tidlöst klassiska mönster
     

Se hela Aquarelle-kollektionen.

Nya färger och mönster i badrums-kollektionen Aquarelle

Aquarelle – vattentät design för alla hem

Vi har lanserat nya färger och mönster i vår omtyckta Aquarelle-kollektion. Här finns något i de flesta stilar, till exempel mönster av sober marmor, industriell sten- och betong, sekelskiftesmönster och varma trägolvsmönster. För dig som vill ha ett badrum som sticker ut har vi tagit fram dekorväggar. De kan sättas som fondvägg eller i hela badrummet om du skulle vilja det. I kollektionen för badrum har vi självklart också kvar våra iQ-golv som fungerar utmärkt att kombinera med våra Aquarelle väggar. 

Möjligheternas kollektion

Badrumskollektionen har en fantastisk bredd som gör det möjligt för dig att vara kreativ och skapa ett badrum som återspeglar din personliga stil. Här finns allt från sekelskiftesmönster till mer klassiskt eleganta i marmor och coola rustika i sten och betong.

Testa att kombinera golv och vägg i badrum i vårt verktyg room designer! (våra bårder är tyvärr inte med på grund av tekniska begränsningar).

Du kanske också är intresserad av:

Våtrumsvägg och golv i marmor från Tarketts Aquarelle-kollektion
Älskade marmor!

Trender kommer och går men vår kärlek för marmor håller i sig. Vi har marmormönster för både vägg och golv i flera olika färger, svart, vitt, grått, beige och grönt. Även golv med guldmönster.

iQ Surface våtrumsgolv i en tvättstuga
Drömmen om en funktionell och vacker tvättstuga

Tvättstugan är det rum som kanske får minst kärlek, förmodligen för att vi inte bjuder in gäster dit. Skapa en trivsam miljö att göra vardagssysslorna i, vi har mycket att välja på.

Förslag på kollektioner