Ett parkettgolv är uppbyggt av trä,

beroende på tjockleken har det sedan olika uppbyggnad. Det har alltid ett ytskikt i ädelträ som till exempel ek, ask, lönn, bok, björk eller valnöt.

Förutom träslag är det flera olika faktorer som påverkar golvets utseende - till exempel kvistar, sprickor, ådring och färgvariationer.

När du använder ditt parkettgolv sliter du inte på själva träet utan på ytans behandling. Därför är det så viktigt med ett bra skydd mot slitage, nötning, repor och fläcker för att kunna bevara golvets fräscha utseende. Samtliga trägolv från Tarkett har Proteco, ett av marknadens starkaste skydd mot just detta. Proteco gör golvet starkt samtidigt som den äkta träkänslan bevaras. Vi har tre olika typer av Proteco-ytbehandling: lack, mattlack och hårdvaxolja.

Parkettgolv är ett levande naturmaterial som krymper eller sväller på grund av temperatur och luftfuktighet, därför är våra golv anpassade efter det nordiska klimatet.

 

Vår miljövision

År 2050 kommer vi att vara 9 miljarder människor i världen. Jordens resurser är begränsade samtidigt som många människor strävar efter en högre livskvalitet. Därför måste vi arbeta för att hitta nya hållbara lösningar där människor, miljö och ekonomisk utveckling ges lika stor betydelse.

 

På Tarkett ser vi inte hållbarhet som en begränsning. Istället är det något som inspirerar oss att tänka nytt i allt vi gör. Vi utvecklar resurssnåla produkter som går att återvinna och som ger minsta möjliga påverkan på miljön under sin livstid. Det handlar om att göra rätt saker från början.

Läs mer om vår miljövision

Anpassat för Nordiskt klimat

Trägolv är ett levande naturmaterial som krymper eller sväller beroende på temperatur och luftfuktighet. När vi här i Norden värmer våra bostäder på vintern får vi ett torrt inomhusklimat. Då drar träfibrerna ihop sig och träet krymper. På våren expanderar träet igen. Växlingarna kan leda till att trägolv spricker eller skålar sig. Tarkett har tillverkat parkettgolv i mer än 130 år och vet hur man gör för att minimera de negativa effekterna av det nordiska klimatet.

Lägg golvet enkelt med 2-lock

Tarketts låssystem 2-lock gör det ännu enklare att lägga trägolv. Hemligheten är en liten fjäder på brädans kortsida. När du trycker ned brädan pressas fjädern inåt för att sedan fjädra ut igen och låsa fast de båda brädorna i varandra. Det går snabbt och sitter säkert.

Våra kollektioner

Upptäck skönheten och den stora variationen i vår kollektion trägolv/parkettgolv, utvecklad för att matcha aktuella inredningstrender och stilar.
 
Låt dig inspireras av tidlöst ren design och utpräglat hantverk. Eller av trägolv med kraftfull karaktär och specialeffekter. Det finns mycket att välja bland.

Noble

Noble är en vacker nytolkning av det klassiska parkettgolvet, nu med moderna rutmönster.

Till Noble

Elegance

Elegance är våra mest exklusiva breda och långa plank där naturens egen design skapar en unik karaktär.

Till Elegance

Prestige

Ger ett sofistikerat intryck med ett naturligt åldrat utseende, som om plankorna har nötts av vind och vatten.

Till Prestige

Heritage

Heritage är genuint rustika ekgolv, formade av naturen själv. Naturliga detaljer ger en känsla av hundraårig patina.

Till Heritage

Vintage

Vintage är golv med en historia att berätta. Spår från hantverk som exempelvis sågmärken och intrycksmärken ger personlighet och en känsla av svunna tider.

Till Vintage

Pure

Kollektionen Pure speglar träslagens naturliga variationer.

Till Pure

Shade

Shade är en kollektion eleganta golv i brett urval av naturliga färger. Här ger lasyrerna och bearbetningen av golvet dig ett rum som känns både uttrycksfullt och ombonat på samma gång.

Till Shade

Play

Alltid uppkopplad, ständigt i farten och inte rädd för att sticka ut är en ung aktiv stil. Allt är dynamiskt, grafiskt och fullt av kontraster. Överallt finns högteknologiska designobjekt som gör vardagen enklare. I kollektionen Play lyfter vi fram färg och form i kraftfullare uttryck för dig som gillar lite mer spännande golv.

Till Play

Viva

Viva är en kollektion slitstarka och tunna trägolv/fanérgolv som är en perfekt lösning för varje renoveringsprojekt där hemma.

Till Viva

Du kanske också är intresserad av:

Skötsel & Underhåll

SKÖTSEL & UNDERHÅLL

Här hittar ni skötsel och underhållsprodukter så som Lackrefresher, refresher, Bioclean, möbeltassar, spray cleaner, carke kit, spray mop kit..

LÄS MER