Laminatgolv och hållbarhet

Laminatgolv och hållbarhet

Hållbarhet - Tarketts laminatgolv

Tarketts laminatgolv består till största delen av trä, som är en förnybar råvara. Brädorna tillverkas i flera skikt. De två understa skikten består av trä. Det vi kallar “dekorskiktet” består av tryckt papper och det översta ytskiktet har en prägling som ger golvet dess naturtrogna textur. Ett uttjänt laminatgolv från Tarkett är till 100 procent brännbart utan farliga utsläpp och kan därför användas som energikälla vid slutet av sin livscykel. 

Allt trä i Tarketts laminatgolv är PEFC-certifierat. En PEFC-certifiering garanterar att råvaran producerats med hänsyn till både skogsbrukaren och skogen som natur- och kulturmiljö. Det första handlar om saker som löner och arbetsförhållanden. Det andra om bevarandet av biologisk mångfald, god vattenkvalitet och att värna om värdefulla kulturmiljöer. 

PEFC-certifieringen gör också råvaran spårbar (genom systemet COC, Chain of Custody), från trädets ursprungsort, genom all transport och produktion till det att slutprodukten når konsument.  

Laminatgolv och inomhusmiljö

Vi vill att alla våra produkter ska bidra till en god luftkvalitet. Tarketts laminatgolv underhålls med skonsamma och torra städmetoder (torrmopp och dammsugare) utan starka kemikalier. De har låga emissioner ( ämnen som avges från material vid rumstemperatur), långt under gränsen för vad som är tillåtet. De installeras utan lim med klicklåssystem.

Mer om laminatgolv och vårt hållbarhetsarbete

Beige laminatgolv Woodstock Tarkett kök grönt
Om laminatgolv - Praktiskt, slitstarkt och snyggt!

Nu behöver du inte längre välja mellan funktion och design när det gäller golv. Med Tarkett laminatgolv får du både ett vackert utseende och oöverträffade praktiska egenskaper.

Laminatgolv i ett hem
Nyhet! Chevron, rutor & plank

Vår nya laminatgolvskollektion passar speciellt bra för hem med barn och husdjur då materialet är både slitstarkt och reptåligt. Se våra laminatnyheter här.

Tarketts hållbarhetsarbete
Tarketts arbete med hållbarhet

Som ett av världens största golvföretag har Tarkett ett särskilt ansvar för att vår verksamhet bedrivs på ett långsiktigt och hållbart sätt gentemot dagens och framtidens generationer.

Hälsosamma golv
Hälsosamma golv

Samtliga golv från Tarkett är fria från ftalater och biocider. Tarkett är en föregångare inom branschen när det gäller produkter med låga emissioner, läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Våra laminatkollektioner