Naturtroget parkettgolv från Tarkett, ljus ek.

Klickparkett

Parkettgolv med klick från Tarkett

Klickgolv Parkett

Ett parkettgolvs tidlösa skönhet ger ett rum en speciell atmosfär som är svår att sätta fingret på. Med vårt låssystem 2-lock är det enkelt att lägga ett golv som passar just dina önskemål och drömmar. Hantverk kombinerat med toppmodern produktion ger dig vackra, funktionella och hållbara trägolv, tillverkade för att minimera effekterna av det nordiska klimatet med stora skillnader i temperatur och luftfuktighet.

Tänk på att ett trägolv trivs bäst i en temperatur på mellan 18-27 grader och en relativ luftfuktighet på 30-60 %.  

Se alla våra klickgolv parkett

Här hittar du mer information om våra parkettgolv.

Parkettgolvsinspiration

Våra parkettgolv

Här hittar du Tarketts parkettgolv. Vi tillverkar golv av hög kvalitet och olika träslag med varierande design, till exempel 1-stav, 2-stav, 3-stav, klassisk rutbräda/basketweave och fiskbensparkett.

Vad är parkettgolv?

Ett parkettgolv är uppbyggt av trä som ser olika ut beroende på tjockleken. Det har dock alltid ett ytskikt i ädelträ som till exempel ek, ask, lönn, bok, björk eller valnöt.

1-stav, 2-stav eller 3-stav?

Trä är ett fantastiskt material att lägga som golv. Variationsrikedomen med 1-stav, 2-stav och 3-stav ger ytterligare möjligheter att få det golv du blir nöjd med.

Vitt & ljust trägolv

Att välja ett nytt golv är ofta en stor händelse. Vi tror att det allra viktigaste är att välja ett golv med utseende som passar dig och din livsstil. Laserade trägolv börjar bli allt mer efterfrågat, inte minst vita och ljusa trägolv.

Svart & mörkt trägolv

Trägolv behöver inte alltid vara grå, vita eller naturfärgade. Idag är det inte ovanligt att välja ett mörkare trägolv. Med en mörkare färg på golvet får du en behaglig varm och ombonad känsla i hemmet.

Hund + Golv?

Vilka golv passar när man har hund? Våra fyrbenta vänner har en förmåga att göra lite vad de vill. Vi behöver tänka ett lite extra när det är dags att lägga nytt golv i ett hem med hund.

Lackade trägolv

När du använder ditt trägolv sliter du inte på själva träet, utan på ytans behandling. Därför är det viktigt med ett bra skydd mot slitage, nötning, repor och fläckar.

Hårdvaxoljade trägolv

Vid behandling med hårdvaxolja blir ytan sidenmatt och känslan av äkta trägolv förstärks. Precis som alla andra oljade trägolv måste golvet underhållsoljas vartannat eller vart tredje år

Bildgalleri

Skötsel

Skötsel av lackade klickparkett

Här har vi samlat information om hur du bäst sköter ditt lackade trägolv, tänk dock på att alltid läsa och följa skötselanvisningens instruktioner, där finns alltid den senaste uppdaterade och gällande informationen.

Så här tar du hand om lackade klickparkett.

 

Skötsel av hårdvaxoljade klickparkett

Med ett hårdvaxoljat trägolv får du ett hållbart golv som är vackert se på och skönt att gå på. Men över tid är slitage svårt att undvika och för att kunna njuta av golvets egenskaper länge behöver det skötas på rätt sätt.

Så här tar du hand om hårdvaxoljade klickparkett.

 

Läggning/installation av parkettgolv

Oavsett om du ska lägga en askparkett i sovrummet eller en ekparkett i matsalen vill vi guida dig rätt. Innan du ska lägga parkett läs igenom våra läggningsanvisningar noggrant.

Så här lägger du klickparkett.

I våra läggningsanvisningar finns det steg för steg beskrivningar om hur du går tillväga när du ska lägga ditt nya parkettgolv. Läs igenom den noggrant innan du börjar installationen.

Så här lägger du parkett klickgolv: 

Upptäck mer om klickparkett

Tarkett trägolv Noble
Parkettgolv

Upptäck våra vackra och hållbara parkettgolv. Designade av naturen. Tillverkade med känsla.

Tarkett trägolv Play ask Ivory
Vad är parkettgolv?

Ett parkettgolv är uppbyggt av trä, beroende på tjockleken har det sedan olika uppbyggnad. Det har alltid ett ytskikt i ädelträ som till exempel ek, ask, lönn, bok, björk eller valnöt.

click golv - Lättlagt vinylklick golv Tarkett mysig miljö blå sammetsfåtölj
Klickgolv

Vinylgolv, parkettgolv, trägolv eller laminatgolv | Vilket klickgolv väljer du? Se vårt utbud här.

Våra kollektioner