Tarkettanställda med en mångfald av olika typer av jobb och karriärvägar.

Jobbmöjligheter

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Var kan jag hitta information om jobbmöjligheter?

Vi lägger ut alla våra jobberbjudanden på vår webbplats. Du kan maximera dina chanser att bli vald genom att skapa en profil och söka de jobb som finns listade. Att ge våra medarbetare möjlighet att utöka sina färdigheter och erfarenheter internt är viktigt för oss på Tarkett, så jobberbjudanden publiceras först på vår interna sida för jobberbjudanden innan de läggs ut externt. Vår policy är dock att hitta rätt person som visar att de har kompetens och potential och att de kan bidra till vår koncern, så säkerställ att vi har möjlighet att se vad du har att erbjuda.

 

Vilken typ av jobb erbjuder Tarkett?

Tarkett erbjuder en stor bredd av jobb från forskning och innovation, tillverkning och supply chain till försäljning, marknadsföring och kommunikation. Vi erbjuder även viktiga stödroller inom finans, IT, juridik och HR. Med 34 produktionsanläggningar och regionala kontor eller försäljningskontor i över 100 länder erbjuder vi möjligheter att arbeta i många olika delar och platser av vår organisation. Jobben varierar beroende på de specifika utmaningarna för regionen, landet eller företagsenheten. Men för att ge dig en smak av olika roller inom koncernen, har vi producerat en serie videoklipp där några av våra anställda delar med sig av sina dagliga erfarenheter.

 

Erbjuder Tarkett också praktikplatser/lärlingsplatser/VIE (volontärarbete för internationell erfarenhet)?

Ja- vi är såklart öppna till möjligheten att låta människor skaffa sig sin första arbetslivserfarenhet på Tarkett och upptäcka vår koncern. Vi tycker att det är ett bra sätt för unga talanger att utforska vad golvbranschen och Tarkett har att erbjuda, samt ett bra sätt för oss att möta individer som skulle kunna utvecklas tillsammans med oss. Många individer som har slutfört en praktikplats, lärlingsutbildning eller ett VIE-uppdrag har gått vidare till en fast anställning hos oss.

 

Hur ansöker jag?

Att söka ett jobb via vår plattform är enkelt. Där kan du se lediga tjänster och ansöka genom att skapa ett konto.Instruktioner tar dig steg för steg igenom hur du ska gå tillväga och hela processen tar bara ett par minuter. När du har skapat ditt konto, kan du redigera din profil, ladda upp dokument som ditt CV, personligt brev och andra kompletterande dokument. Du kan också när som helst spara din ansökan för att senare gå tillbaka och slutföra den. Alla jobb beskriver de huvudsakliga ansvarsområden, arbetsuppgifter och vad som krävs för tjänsten. Titta gärna igenom riktlinjerna för varje jobberbjudande innan du skickar din ansökan (tidsfrister, specifika handlingar som krävs, kontaktadress etc...). Och glöm inte att bifoga alla nödvändiga dokument, framför allt ditt CV!

 

Kan jag skicka in en spontanansökan?

Självklart! Om det för närvarande inte finns något erbjudande inom ditt område eller din region som matchar det du söker är du välkommen att ladda upp en spontanansökan genom att skapa en profil och dela ditt CV så att våra rekryterare har möjlighet att upptäcka dig.

 

Hur bedömer man en kandidats lämplighet för en position?

Vi ser rekrytering som en tvåvägsprocess. Om du har hittat ett jobb som intresserar dig och om vi anser att din profil motsvarar vad vi letar efter, får du en inbjudan till en intervju med den berörda chefen/de berörda cheferna och en representant från vårt HR-team. Vi är intresserade av att förstå vilken slags person du är, samt vad du har för specifika färdigheter, kompetenser och erfarenheter eftersom vi letar efter människor som delar våra värderingar och som passar Tarketts kultur. Efter att båda sidor - både du och Tarkett - har fått möjligheten att veta mer om varandra, kan vi börja prata om villkoren (anställningsavtal, ersättning etc.) för en anställning inom vår koncern, så att vi kan ge dig ett konkret erbjudande.

 

Kommer jag få feedback på min jobbansökan?

Vi säkerställer att alla sökanden får feedback efter varje beslut i rekryteringsprocessen och detta även om du inte väljs ut för det aktuella jobberbjudandet. Om du inte blir anställd vid första försöket kommer vi att behålla dina uppgifter för att informera dig om andra framtida relevanta erbjudanden som kan komma upp.

 

Hur gör jag för att på bästa sätt förbereda mig för en intervju?

De bästa intervjuerna är resultatet av goda förberedelser. Berätta varför du är motiverad av den specifika tjänsten och varför du är intresserad av Tarkett som arbetsgivare. Var redo att beskriva dina tidigare erfarenheter och ge konkreta exempel på dina färdigheter från tidigare professionella eller personliga situationer. Vi kommer att titta på hur du stämmer överens med Tarketts kärnvärden och dess företagskultur. Glöm inte att en intervju också är en möjlighet för dig att få reda på mer om oss så se till att vi svarar på alla dina frågor om anställningen och om vårt företag!

 

Vilken typ av introduktionsprogram har ni för nyanställda?

Vi har ett strukturerat introduktionsprogram för alla som nyanställs på Tarkett. Introduktionsprogrammen är anpassade till personens jobbområde och anpassas efter region eller företagsmiljö. Vårt mål är att få dig att trivas i din nya roll så att du kan bidra aktivt så snabbt som möjligt.