Hemma hos Valerie Aflalo

Hemma hos Valerie Aflalo

Modernt och klassiskt hållbart

I ett totalrenoverat 40-talshus strax utanför Stockholm, har Valerie Aflalo nyligen flyttat in tillsammans med sin man Johan och de tre döttrarna i åldrarna 3, 6 och 12 år. Husets karaktär bygger på en enhetlig färgskala i vackra grå nyanser och genuina, lika hållbara som högkvalitativa materialval. Ett högst modernt hem som genomsyras av klassiskt hållbart.

I husets nedre plan på cirka 100 kvadratmeter ligger Tarketts exklusiva trägolv Heritage Ek Lime Stone som är behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja. Golvet har ett vackert naturligt utseende där kvistmärken och variationen hos träråvaran ger golvet en livfull karaktär. Ytan på golvet har borstats på djupet för att lyfta fram träets struktur och ådring. För att varje bräda sedan ska framträda ytterligare har plankorna fått en handgjord minifasning. Golvet läggs enkelt med klicksystemet 2-lock.

Vår renoveringsresa

Detta är Valeries berättelse om det stora och omfattande renoveringsarbetet av familjens hus. ”När vi bestämde oss för att göra hela vår renoveringsresa så hade vi direkt en ganska klar bild av hur vi ville att vårt hus skulle kännas och upplevas. Vi önskade stora ytor, ljust och med möjlighet för solen att titta in så mycket som möjligt! Läget skulle vara avkopplande och naturen kännas nära. Men, vi ville bo nära stan och kommunikationer, så att vår vardag skulle kunna fungera enkelt.
Vi har bott i stan i en sekelskifteslägenhet i alla år och hade tröttnat lite på det. Stora industrifönster och rena ljusa ytor var det vi hade längtat efter. Inspiration till vårt drömhus fick vi från arkitektliknande villor och lägenheter i New York.


Vi började med att göra en moodboard. Mörkgrå fönster, varmgrå nyanser, natursten och putsade väggar blev basen för att hitta det genuina. Vi ville skapa mjukt och hårt i harmoni med varandra på ett självklart och avkopplande sätt. En drivkraft var att hitta känslan till ett hem som skulle vara skönt att vilja stanna upp i, för entreprenörer som vi är med stressfyllda dagar och många intryck, så behöver hemmet vara en frizon. Vi ville helt enkelt skapa förutsättningar för harmoni.

Golvet var ett stort och viktigt beslut för oss

Det tog ganska lång tid innan vi kom fram till rätt beslut. Vi lånade en bit av några olika golvtyper från Tarkett och la dem sedan ibland annat köket tillsammans med en kökslucka och bänkstenen för att se vilket golv som passade bäst till. Valet föll på Heritage Lime Oak där beslutet landade i den perfekta naturliga nyansen och där vi tycker om golvets kvistningar som ger ett levande intryck. De breda, långa plankorna passar helt perfekt in i vårt hem och ger en lyxig look. Golvet känns dessutom mjukt och skönt att gå på och färgen är precis så som vi har drömt om. Jag påminns faktiskt varje dag om att jag är så glad över att vi valde just detta golv.

Nu har vi bott i vårt hus i ett halvår och trivs jättebra och jag är glad att vi tog beslutet att bygga om så pass mycket och inte nöjde oss med något halvbra. Nu när sommaren kommer blir det fokus på trädgård och vila och det ska bli skönt att bara njuta av det vi har åstadkommit!”

 

Bilderna i denna artikel är pressbilder. Fotograf: Karl Andersson Stylist: Therese Larsson

Bildgalleri

Förslag på kollektion