Golvtrender 2022 - tre aktuella inredningsstilar

Golvtrender 2022 - tre aktuella inredningsstilar

Trägolv, vinylklickgolv med stenmönster och designad vinyl för badrum

Det senaste året har präglats av ett samhälle i förändring och detta har på många sätt påverkat hur vi inreder våra hem. Det får gärna vara personligt och hållbarhet står i centrum. Vi vill ha praktiska, funktionella lösningar och tummar ogärna på kvaliteten. I de tre utvalda stilarna för 2022 har vi valt att lyfta designad vinyl för badrum, trägolv i både modern och klassisk tappning, samt vinylgolv med naturtrogna stenmönster.

Modernt och med accenter i färg

Tarkett golvtrender 2022 - Modernt och med accenter i färg

Vi ser allt mer färg i våra hem, svala, mjuka pasteller som flörtar med 80-talet i samspel med krämiga neutrala färger. Vi plockar även in en och annan stark färgaccent i inredningsdetaljerna. Lättlagda trägolv, klassiska rutor och designad vinyl i badrummet sätter en modern grund till inredningsstilen. 

På bilden ovan till vänster: Starka kulörer behöver en lugn bas på golvet. Noble Ek Manhattan är ett klassikt trägolv som håller över tid. På bilden ovan till höger: Träfanérgolven i Viva-serien är moderna, praktiska, lätta att lägga och mindre känsliga för intrycksmärken än andra trägolv. 

På bilden till vänster: Mönstermix i badrummet! Aquarelle Rustic Velvet Blush påminner om en kalkad vägg som tillsammans med iQ Surface (golv) och iQ Megalit (bänk) i röda toner skapar en härlig energi.

Unikt och personligt

Tarkett golvtrender 2022 - Unikt och personligt

I inredningsstilen finns inga regler kring färger, mönster eller materialval. Återbruk och en mer medveten konsumtion gör att föremålen är noga utvalda och gärna får ha en historia. En harmonisk färgpalett och en kombination av gammalt och nytt ger förutsättningar för det personliga hemmet. Här fungerar de mönstrade trägolven som en utmärkt bas och ger karaktär till rummet. För den kreative finns stora möjligheter till egen personlig stil i badrummet, med våtrumstapet i flera olika mönster. 

På bilden ovan till vänster: Sätt en dekorvägg i vinyl som fondvägg i badrummet. Det härliga mönstret heter Flower Fusion Blue. Personligt, vattentätt och snyggt.  På bilden ovan till höger: Golvet Noble Ek Soho i ett klassiskt mönster med större rutor ger ett varmt och välkomnande intryck. 

Naturligt och avskalat

Tarkett golvtrender 2022 - Naturligt och avskalat

Denna inredningsstil är inspirerad av vår största konstnär – naturen! En mjuk palett i beige, krämvitt och ljusgult, kombineras med naturmaterial. Få utvalda föremål med ett enkelt formspråk, uppmuntrar till ett långsammare förhållningssätt och strävan efter balans. Ett elegant trägolv med breda, långa plankor eller verklighetstrogna mönster i vinyl, gärna i kombination med en beige färgpalett som går ton-i-ton, är en bra utgångspunkt för denna inredningsstil.

På bilden ovan till vänster: Vinylklickgolvet Starfloor Click Ultimate Timeless Concrete Light Grey  i naturtroget stenmönster.  På bilden ovan till höger: Varmt och ombonat i badrummet med mjuka kulörer i beige. Väggen i vinyl heter Aquarelle Rustic Velvet Linen.

På bilden till vänster: Trägolvet Prestige Ek White Sand med långa breda plankor harmonierar fint med naturen utanför fönsterpartiet.

 

Relaterade kollektioner