Golvtrender 2021– naturnära, retro och exklusiv vinyl

Golvtrender 2021– naturnära, retro och exklusiv vinyl

Kärleken till naturmaterial och lugn estetik präglar nästa års golvtrender. Vi vill omge oss med färre, utvalda saker som är hållbara över tid, och där är de ljusa, eleganta ekplanksgolven ett perfekt exempel. De mönstrade trägolven i retro-stil efterfrågas allt mer och samma sak med de exklusiva, återvinningsbara vinylgolven. Hållbarhet är inte längre en trend utan en självklarhet.

Skandinaviskt ljusa trägolv – med influenser av japansk estetik

Det finns flera likheter mellan den skandinaviska och japanska inredningsfilosofin, inte minst kärleken till naturmaterial och känslan av anspråkslöshet. Vi vill omge oss med färre, utvalda saker som är hållbara över tid.

De långa ekplanksgolven, laserade i ljusa vackra nyanser, harmonierar med synen på skönhet och strävan efter enkel estetik och harmoni. Till denna naturnära stil inreder vi gärna med möbler i olika trämaterial där kulörerna går i brunt och beige.

På bilden: Shade Oak Cream White XT

Mönstrade trägolv – en nytolkning av det klassiska rutmönstret

De mönstrade trägolven ger karaktär och en spännande dimension åt rummet. Inspirationen till kollektionen Noble kommer från det klassiska rutmönstret från 1950-talet. Ett retrogolv av noga utvalda ekstavar som kombinerar klassiskt med nytt och ger ett modernt designuttryck.

Rutmönstret finns i olika färgställningar, från skandinaviskt ljust till vackert mörkbrunt. Ytan är borstad och behandlad med hårdvaxolja vilket ger en vacker lyster och struktur.

På bilden: Noble Oak Scandinavia

Exklusiva designgolv i hållbar vinyl

Hållbarhet är inte längre en trend, det är en självklarhet. Materialen ska vara slitstarka, hålla länge och kunna återvinnas när de inte kan användas längre.

Ett exempel på verkligt hållbara golv är våra exklusiva svensktillverkade homogena vinylgolv i  iQ-serien. Bakom dessa ligger ett omfattande innovationsarbete inom hållbarhets- och designområdet. Från början utvecklades iQ-golven för offentliga miljöer, men nu syns de allt mer i privata hem där kraven är stora både vad gäller estetik och funktion.

Golven är helt återvinningsbara och passar utmärkt i såväl köket och hallen som i våtutrymmen som tvättstugan eller badrummet.

På bilden: iQ Surface Rouge Airy.

Förslag på kollektioner