Golv till hemmakontoret

Golv till hemmakontoret

Genomtänkta hemmakontor för olika behov och stilar

Aldrig förut har vi varit så många som arbetar hemifrån och hemmakontoret har det senaste året blivit en självklarhet för många av oss. Digitaliseringen har gått fort och möjligheterna till att arbeta på distans gör att allt fler väljer att flytta ut från storstäderna till en lugnare plats och till en större bostad. 

Är du en av dem som är i behov av en riktig arbetsplats hemma? Då är det inte bara ergonomin som är viktig, hur du inreder ditt hemmakontor spelar också en stor roll för trivseln. Ett tips är att fundera på vad du behöver och sätt ihop en mood board med golv, tapeter, färger, textiler och möbler. Kanske har du redan något hemma som du kan utgå ifrån? Vi har vackra trägolv, slitstarka laminatgolv och lättstädade vinylgolv för ditt hemmakontor.

Välj den stil och det golv som passar dig bäst. Låt dig inspireras av våra olika hemmakontor.

Rum för kreativt skapande

En minimalisk arbetsplats för dig som har ett kreativt yrke. Här finns rum för skapande i en avskalad och nedtonad miljö med inslag av vackra naturmaterial och baskulörer som svart, beige och vitt. Det mattlackade trägolvet Shade Ek Cream White Plank XT återspeglar naturens skönhet med sina eleganta, naturliga färgtoner och sitt breda format. 

Pasteller och en flört med 1950-talet

Dova pasteller tillsammans med Noble Ek Scandinavia i det retroinspirerade, klassiska rutmönstret från 1950-talet, ger en härlig energi till rummet. En lika dynamisk som vilsam arbetsmiljö där det vitpigmenterade och hårdvaxoljade golvets mönsterbild lyfts fram på ett tydligt vis. Med en vikvägg går det att skapa rum i rummet vilket samtidigt ger en bättre arbetsro. 

Tänk på att skydda ditt trägolv från stolshjulen med en matta eller plastskiva. 

Kontor och vardagsrum på samma yta

Kanske har du inte möjlighet till ett eget arbetsrum att stänga dörren om. Då kan en yta i vardagsrummet med plats för två bli det perfekta hemmakontoret. Bra förvaring och ett trevligt ljusinsläpp är två viktiga faktorer för en bra arbetsmiljö hemma. De hållbara trägolven i Shade-kollektionen finns i många färgnyanser och toner. Den mjukt vitlaserade 3-stavsparketten Shade Ek Cream White TreS ger en ljus ton samtidigt som den behåller sin naturliga och livfulla karaktär. 

Våra rekommenderade golv till hemmakontor:

Naturligt vackra trägolv

Ett trägolv/parkettgolv är inte bara vackert, det skapar också en genuint varm känsla och finns i många olika utföranden. Klassiskt, rustikt eller modernt. Vilken stil vill du ha på ditt hemmakontor?

Snygga och slitstarka laminatgolv

Sitter du och jobbar på en plats där det behövs ett tåligare golv? Våra laminatgolv har ett mycket naturtroget utseende samtidigt som de har en mängd praktiska egenskaper.

Vinylgolv - mjukt och tyst att gå på

Välj från ett brett utbud av mönster, läggningsmöjligheter och egenskaper. Vinylgolv är inte bara snygga och lättstädade, de är också mjuka och tysta att gå på.

Inspirationsbilder