Golv

Golv

Golv för ditt hem

Oavsett var i livet du befinner dig har du garanterat en relation till golv. För vissa är det en självklar del av inredningen, för andra är det bara något man står och går på. Oberoende om du är golvexpert och vet precis vad du är ute efter eller om du är helt ny på allt vad gäller golv. Är vi övertygade om att vi kan hjälpa dig hitta rätt golv för din livssituation.

Det är inte helt ovanligt att man tänker att golv bara är något man står och går på. Men det är mycket mer än så! 
Rätt golv kan förvandla känslan av ett tråkigt rum till ditt nya favoritrum. Utseendet ska passa med rummets form, ljusinsläpp och med övrig inredning. Det kan antingen komplettera, matcha eller kontrastera väggar och möbler. 

Vi har klassiska parkettgolv, moderna trägolv, praktiska laminatgolv, vinylgolv i trä- och stenimitation, liksom mer vågade grafiska mönster och bland annat marmorinspirerade plastmattor till badrummet.

Vilket golv passar dig och din livsstil?

När det är dags för dig att välja nytt golv är det ett par saker som är viktiga att tänka på. Vilket golv passar dig och din livsstil? 

Golvet ska ha rätt funktion och hållbarhet för dig. Det ska dessutom matcha ditt hem och passa med din övriga inredning. Du bör tänka igenom vad du vill att ditt golv ska ha för egenskaper, ska det vara enkelt att lägga, lätt att hålla rent och vilka ljuddämpande egenskaper behövs hemma hos dig?

Se golvet i ett rum innan du bestämmer dig

Vi förstår att du kan vilja se golvet i ett rum innan du bestämmer dig. Därför har vi ett designverktyg för att du ska kunna få en bild av hur det kommer se ut när det är klart. Du hittar vår room designer här. Observera att det är ett urval av vårt sortiment som visas i verktyget.

Jämför golv

För att hjälpa dig i ditt val av golv har vi en funktion på vår webb där du kan jämföra våra olika golv. Gå in på en produkt genom att söka på den eller gå via vår produktmeny. Under varje bild står det ”jämför” klicka där på minst två produkter, max tre. Klicka sedan på jämför, som dyker upp längst ned till höger på skärmen. Där kan du se produkt-, tekniska- och miljöegenskaper.

Skötselråd golv

För att ditt golv ska behålla sitt utseende och funktion är det viktigt att du tar hand om det på rätt sätt. Det spelar ingen roll om du valt trägolv, laminatgolv eller vinylgolv, alla våra olika golvmaterial kommer med skötselinstruktioner anpassade för just det golvet.
Några generella regler är: använd avtorkningsmatta, dra inte möbler över golvet, använd möbeltassar, använd rätt rengöringsmedel och överdosera inte.

Lägga golv

I våra läggningsanvisningar finns det utförliga steg för steg beskrivningar om hur du går tillväga när du ska lägga ditt nya golv.  

Golvinspiration

Tarketts mönstrade vinylgolv.
Vad är vinylgolv?

Vad är vinylgolv? Vinyl är det perfekta materialet till de utrymmen i hemmet som ska utså stora påfrestningar från till exempel spill och slask. Läs mer om vinylgolv här

Tarkett trägolv Noble
Parkettgolv

Upptäck våra vackra och hållbara parkettgolv. Designade av naturen. Tillverkade med känsla.

Beige laminatgolv Woodstock Tarkett kök grönt
Om laminatgolv - Praktiskt, slitstarkt och snyggt!

Nu behöver du inte längre välja mellan funktion och design när det gäller golv. Med Tarkett laminatgolv får du både ett vackert utseende och oöverträffade praktiska egenskaper.

Tarkett Aquarelle våtrumsmatta plastmatta badrum
Plastmatta för golv & vägg i badrum

Badrummet betyder allt mer för vårt välbefinnande. Här blir du pigg och fräsch efter en uppfriskande dusch. Här kan du njuta av ett varmt bad som gör gott för både kropp och själ.

Stilfullt mönstrat vinylklickgolv från Tarkett | Starfloor Click
Vinylklickgolv - Klickgolv i vinyl från Tarkett

Förvandla ditt rum med ett vinylklickgolv. Golvet läggs smidigt och är lätta att hålla rena. Se vårt utbud här.