Golv

Golv

Golv för ditt hem

Oavsett var i livet du befinner dig har du garanterat en relation till golv. För vissa är det en självklar del av inredningen, för andra är det bara något man står och går på. Oberoende om du är golvexpert och vet precis vad du är ute efter eller om du är helt ny på allt vad gäller golv. Är vi övertygade om att vi kan hjälpa dig hitta rätt golv för din livssituation.

Det är inte helt ovanligt att man tänker att golv bara är något man står och går på. Men det är mycket mer än så! 
Rätt golv kan förvandla känslan av ett tråkigt rum till ditt nya favoritrum. Utseendet ska passa med rummets form, ljusinsläpp och med övrig inredning. Det kan antingen komplettera, matcha eller kontrastera väggar och möbler. 

Vi har klassiska parkettgolv, moderna trägolv, praktiska laminatgolv, vinylgolv i trä- och stenimitation, liksom mer vågade grafiska mönster och bland annat marmorinspirerade plastmattor till badrummet.

Vilket golv passar dig och din livsstil?

När det är dags för dig att välja nytt golv är det ett par saker som är viktiga att tänka på. Vilket golv passar dig och din livsstil? 

Golvet ska ha rätt funktion och hållbarhet för dig. Det ska dessutom matcha ditt hem och passa med din övriga inredning. Du bör tänka igenom vad du vill att ditt golv ska ha för egenskaper, ska det vara enkelt att lägga, lätt att hålla rent och vilka ljuddämpande egenskaper behövs hemma hos dig?

Funktion och hållbarhet

Även i de lugnaste hem slits golvet med tiden. Köksgolvet behöver tåla mer än golvet i sovrummet, som ska vara en lugn fristad i hemmet. När du väljer golv är det viktigt att du har en bild av vilken funktion rummet ska fylla och hur det se ut, i de flesta fall finns det alternativ som passar både i stil och funktion. 


Olika golv, olika underhåll

Vissa golv kräver lite mer underhåll, andra lite mindre. Ett vinylklick-golv har väldigt lång hållbarhet och är lättstädat. Ett vackert trägolv håller också länge men kan behöva slipas och ytbehandlas igen efter ett antal år för att behålla sitt utseende.

Se golvet i ett rum innan du bestämmer dig

Vi förstår att du kan vilja se golvet i ett rum innan du bestämmer dig. Därför har vi ett designverktyg för att du ska kunna få en bild av hur det kommer se ut när det är klart. Du hittar vår room designer här. Observera att det är ett urval av vårt sortiment som visas i verktyget.

Jämför golv

För att hjälpa dig i ditt val av golv har vi en funktion på vår webb där du kan jämföra våra olika golv. Gå in på en produkt genom att söka på den eller gå via vår produktmeny. Under varje bild står det ”jämför” klicka där på minst två produkter, max tre. Klicka sedan på jämför, som dyker upp längst ned till höger på skärmen. Där kan du se produkt-, tekniska- och miljöegenskaper.

 

 

Vi har listat fördelarna med våra olika golvtyper, för att hjälpa dig hitta ditt nya golv.

Trägolv

Ett trägolv/parkettgolv är tidlöst och kan förhöja både värdet och känslan i ditt hem. Vårt utbud består av vita, ljusa, naturfärgade och mörka trägolv, välj mellan plank, 2-stav, 3-stav, klassiskt holländskt rutmönster och våra små eller storrutiga golv. Vi har dessutom tre olika ytbehandlingar på våra trägolv, lackade, mattlackade eller hårdvaxoljade.

Vilket träslag vill du ha - ek, ask, bok, lönn, björk eller valnöt? Förutom träslag är det flera olika faktorer som påverkar golvets utseende - till exempel kvistar, sprickor, ådring och färgvariationer.

Våra trägolv är framtagna för att minimera effekterna av vårt nordiska klimat med stora variationer i temperatur och luftfuktighet. Ett trägolv vill ha 30-60 % luftfuktighet och en temperatur på 18-27 grader.

Vinylgolv

Våra vinylgolv är lätta att leva med, golven är väldigt praktiska, tåliga, prisvärda och lättstädade. De finns samtidigt i många olika mönster och designutföranden. Ett vinylgolv är skönt och tyst att gå på. De tål dessutom att levas på, de är slitstarka och lättstädade. Med ett vinylgolv i hallen, köket eller barnens rum gör det inget om ditt husdjur drar in grus eller smuts, du spiller dryck eller barnen målar utanför.

Vi har två olika typer av vinylgolv, en som rullas på plats och ett som klickas. Vi har valt att kalla kollektionerna med klickformat för Starfloor Click (30, 55 och Ultimate). Med Starfloor Click kan du enkelt förnya ditt hem, golvet är utrustat med ett klicklåssystem som gör det lätt att lägga själv. Starfloor Click kollektionerna innehåller allt från naturtrogna sten-och trämönster till grafiska designs.

Laminatgolv

Du behöver inte längre välja mellan funktion och design när det gäller golv. Med våra laminatgolv får du både ett vackert utseende och oöverträffade praktiska egenskaper. Laminatgolv består av flera skikt av träfiber, ett specialbehandlat dekorskikt som visar golvets utseende och en skyddande plastfilm. Dessa lager sammanfogas under tryck.

Laminatgolv passar bra i hemmets alla rum, förutom våtrum. 
Vi har laminatgolv i flera olika designs och mönster, från klassiska till exotiska trämönster och fiskbensmönster.

Golv och vägg till badrum

Badrummet är en miljö där snygg design och funktion verkligen möts. Det ska vara lättskött, hygieniskt, praktiskt och gärna prisvärt – du behöver inte kompromissa med något av detta med Tarketts Aquarelle.

Plastmatta är det trygga valet mot vattenskador! Det spelar ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. Aquarelle-kollektionen är VT-godkänd (VT=vattentät) och uppfyller branschens hårdaste krav på vattentäthet.

Väggmattan monteras horisontellt och sveps runt rummet istället för att sättas upp vådvis som man gör med tapeter. Oftast blir det bara en enda skarv, vilket innebär att du får ett säkrare badrum. Väggen kompletteras med en matchande bård upp till taket. Bård och väggmatta produceras vid olika tillfällen och kan därför skilja något i nyans.

Med inspiration från samtida trender och framtida tendenser har vi kombinerat mönster inspirerade från naturen med grafiska tryck. Resultatet är en kollektion som rymmer allt från folkligt tidlösa mönster till mer klassiskt eleganta och coola rustika mönster. En kollektion med en fantastisk bredd som möjliggör för dig att vara kreativ och skapa ett badrum som återspeglar din personliga stil.

Vilket rum letar du golv till?

Här hittar du tips på golv som passar hemmets olika rum.
Hallen
Sovrummet
Hemmakontoret
Barnrummet
Köket
Vardagsrumet
Badrumet

Skötselråd golv

För att ditt golv ska behålla sitt utseende och funktion är det viktigt att du tar hand om det på rätt sätt. Det spelar ingen roll om du valt trägolv, laminatgolv eller vinylgolv, alla våra olika golvmaterial kommer med skötselinstruktioner anpassade för just det golvet.
Några generella regler är: använd avtorkningsmatta, dra inte möbler över golvet, använd möbeltassar, använd rätt rengöringsmedel och överdosera inte.

Lägga golv

I våra läggningsanvisningar finns det utförliga steg för steg beskrivningar om hur du går tillväga när du ska lägga ditt nya golv.  

Du kanske också är intresserad av:

Tarketts mönstrade vinylgolv.
Vad är vinylgolv?

Vad är vinylgolv? Vinyl är det perfekta materialet till de utrymmen i hemmet som ska utså stora påfrestningar från till exempel spill och slask. Läs mer om vinylgolv här

Tarkett trägolv Noble
Parkettgolv

Upptäck våra vackra och hållbara parkettgolv. Designade av naturen. Tillverkade med känsla.

Beige laminatgolv Woodstock Tarkett kök grönt
Om laminatgolv - Praktiskt, slitstarkt och snyggt!

Nu behöver du inte längre välja mellan funktion och design när det gäller golv. Med Tarkett laminatgolv får du både ett vackert utseende och oöverträffade praktiska egenskaper.

Tarkett Aquarelle våtrumsmatta plastmatta badrum
Våtrumsmatta för golv & vägg | Råd och tips

Badrummet betyder allt mer för vårt välbefinnande. Här blir du pigg och fräsch efter en uppfriskande dusch. Här kan du njuta av ett varmt bad som gör gott för både kropp och själ.

Tarkett trägolv Play ask Ivory
Vad är parkettgolv? | Tarkett

Ett parkettgolv är uppbyggt av trä, beroende på tjockleken har det sedan olika uppbyggnad. Det har alltid ett ytskikt i ädelträ som till exempel ek, ask, lönn, bok, björk eller valnöt.

Snyggt modernt ljust trägolv från Tarkett
1-stav, 2-stav eller 3-stav?

Föredrar du 1-stav, 2-stav eller 3-stav? Upptäck variationsrikedomen bland våra trägolv.

Tarketts parkettgolv Noble ek Soho
Ekparkett – ett levande golv med många möjligheter

Ekgolvets egenskaper och karaktär gör dem till ett de vanligaste golven i våra svenska hem. Se Tarketts utbud av ekparkett.

click golv - Lättlagt vinylklick golv Tarkett mysig miljö blå sammetsfåtölj
Klickgolv

Vinylgolv, parkettgolv, trägolv eller laminatgolv | Vilket klickgolv väljer du? Se vårt utbud här.

Vitt parkettgolv i ett skandinaviskt sovrum med en liten vovve
Vilka golv passar när man har hund?

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa nytt golv, om jag har hund? Här listar vi fördelarna med olika golv.

Lägga golv som ett proffs!
Lägga golv som ett proffs!

Här har vi samlat information om att lägga golv. I våra läggningsanvisningar hittar du detaljerade instruktioner till hur du lägger ditt nya golv.