Aquarelle dekorvägg fondvägg för badrum och våtrum. Misty Mountain.

Fondväggar för badrum

Skapa ett unikt badrum med en dekorvägg

För dig som vill ha ett unikt badrum har vi tagit fram dekorväggar, en typ av fototapet som klarar våtrumsmiljö. Sätt dem som fondvägg eller varför inte i hela rummet? Du kan självklart också välja att sätta en fondvägg med något av våra andra mönster i kollektionen. Med hjälp av avvikande mönster eller färger är det enkelt att skapa en spännande miljö.

Väggmattan är 2 meter hög. För att täcka mellanrummet som uppstår upp till taket kan du sätta en bård. Vi rekommenderar vår vita Aquarelle Soft Super White till samtliga tre motiv. Den blir då en förlängning av taket. 

Så  här fungerar det
Vid installationen monteras grundväggen oftast runt hörnet och 10 cm in på fondväggssidan. Därefter monteras fondväggen så att den slutar inne i hörnet och till sist tätas skarven med Aquatät. Fogarna till fondväggen får inte placeras i våtzon 1, det vill säga i området där du duschar/badar.

Magnolia Light Grey

Magnolia Light Grey har en ljusgrå betongbakgrund som gör den romantisk och tuff på samma gång. Om du vill sätta den som fondvägg rekommenderar vi vår ljusa betongvägg Raw Concrete Grey till, eller varför inte Rustic Velvet Dusty Green som plockar upp färgtonen i de gröna löven. På golvet blir den mörkgrå betongen Raw Concrete Dark Grey fin som kontrast. 

Misty Mountain Grey

Misty Mountain är ett motiv som skapar lugn och därför också skulle kunna sättas på alla väggar i badrummet. Annars tycker vi att en vit vägg och bård låter motivet tala. Till golvet passar de flesta av våra sten- eller betongmönster.

Flower Fusion Blue

Flower Fusion Blue, en vägg som verkligen tar för sig och passar den som tycker om kraftfulla mönster. Även den har en betongbakgrund som tillsammans med Raw Concrete Dark Grey på de andra väggarna, får ett nästan industriellt uttryck - blommorna till trots. Självklart kan du också välja vita väggar till om du vill ha ett mjukare intryck. Välj fritt bland våra golv, men kanske ett sten- eller betongmönster passar allra bäst.

Du kanske också är intresserad av:

Aquarelle
Nya färger och mönster i badrums-kollektionen Aquarelle

Upptäck vår nya badrumskollektion. Här finns något för de flesta stilar, t ex mönster i sober marmor, industriell sten- och betong, sekelskifte och varma trägolv.

iQ Surface våtrumsgolv i en tvättstuga
Drömmen om en funktionell och vacker tvättstuga

Tvättstugan är det rum som kanske får minst kärlek, förmodligen för att vi inte bjuder in gäster dit. Skapa en trivsam miljö att göra vardagssysslorna i, vi har mycket att välja på.

Kollektioner