Fina och lättlagda golv för fritidshuset

Fina och lättlagda golv för fritidshuset

Upptäck våra golv för fritidshus!

Precis som namnet antyder ska fritidshuset vara en plats där det är enkelt att leva och med det också så underhållsfritt som möjligt. Här är valet av golv viktigt. De ska vara praktiska, tåliga och gärna enkla att lägga på egen hand. Oavsett om du gillar breda plank, naturtrogna trämönster eller betong – det finns lättskötta golv för alla inredningsstilar.

Kanske har du ett fint litet hus, där historiens vingslag både syns och känns genom mixen av nya och gamla möbler och ting. Ett härligt lantligt boende som familjen bor i på sommaren och stänger ner inför vintern. Det är många som ska samsas på en liten yta och golvet måste tåla både lekande barn och busiga hundar. Här passar vinylgolvet Starfloor Click Ultimate som är tåligt och enkelt att lägga på egen hand.

Föredrar du en mer modern stil där inredningen domineras av lugna, ljusa skandinaviska element passar både vinyl, laminat och vinylklickgolv. De finns i många naturtrogna mönster.

Visst kan du också välja trä, men du måste vara medveten om att ett parkettgolv krymper och sväller när temperaturen och luftfuktigheten förändras inomhus. När det blir stora temperaturskillnader finns det en risk att ett flytande installerat parkettgolv spricker, eller att man får springor mellan brädorna.

Här kan du inspireras av några olika typer av hus och kanske hitta det golv som passar ditt smultronställe allra bäst. Titta alltid i läggningsanvisningen innan du gör ditt slutliga val. 

Läs mer om vad du bör tänka på

Tarkett vinylklickgolv Starfloor Click Ultimate
Golv till fjällstuga

Vad bör man tänka på när man väljer golv till fjällstugan? Läs mer om parkettgolv, laminatgolv, vinylgolv och vinylklickgolv.

Ljust parkettgolv i en mysig sommarstuga
Välja golv till fritidshus - sommar

Vad krävs av ett golv i sommarstugan? Smuts, gräs och sand följer med in på ett annat sätt än hemma.

Se kollektionerna