Design - för alla

Design - för alla

Design - för alla

Precis som med mode, påverkas inredning av trender inom allt från konst till arkitektur till teknik och livsstil. Varje år sätter våra duktiga designteam, med 60 medarbetare i fyra europeiska center, samman en gemensam vision för de färger, mönster och material som ska ingå i våra produkter. Sedan tas ett antal internationella golvkollektioner fram och anpassas efter lokala förhållanden och preferenser. Utgångspunkten är att skapa en god design för alla sorters utrymmen och som bidrar till en ökad livskvalitet och en ren och trygg inomhusmiljö.

Nyskapande designsamarbete på Stockholm Furniture Fair

2016 medverkade Tarkett på Stockholm Furniture Fair för första gången på många år. Montern "The Barn" som väckte stor uppmärksamhet, var en hyllning till svensk trätradition och bestod av en lada helt byggd av våra vackra trägolv.  Målet var att visa Tarkett ur ett nytt perspektiv med betoning på all vår kunskap om trä. För att förstärka känslan av hantverk, valde vi att göra Tarkett-loggorna av nästan 3000 stycken 75 mm dekorspikar som bildade vackra konstverk i sig.
Montern utformades av Florian Bougault, creative director på Tarkett i Paris, tillsammans med det svenska marknadsteamet.

Färg och design påverkar vårt välbefinnande

Dagens breda sortiment av golvdesign ger många valmöjligheter när det gäller färger, strukturer och visuella effekter. Golvens estetiska utformning har en emotionell inverkan på människor. I kombination med exempelvis ljud och ljus hjälper designen till att skapa stimulans och kreativitet - eller lugn och avkoppling.

Detta är särskilt viktigt att tänka på i  sjukvårdsmiljöer. Här kan designen bidra till att skapa en känsla av trygghet och igenkännande som lugnar patienten och bidrar till läkningsprocessen.  Den kan också göra det lättare att orientera sig samt förstärka rummens utseende och funktion.

Våra designers har i samarbete med specialister och psykologer undersökt dessa influenser i olika miljöer för att utveckla optimala mönster och färgkombinationer. All denna kunskap har samlats i olika guider för som gör det lättare att välja rätt lösning för varje utrymme, t ex sjukhus, vårdlokaler för personer med demenssjukdomar samt utbildningslokaler för små och stora barn.

Om du är intresserad av att veta mer om våra färgstudier, tveka inte att kontakta oss.