Aktuella golvtrender – i fyra olika stilar!

Aktuella golvtrender – i fyra olika stilar!

Färg, form och design - här är årets golvtrender

Golvet sätter ett tydligt avtryck i rummet och hjälper oss att skapa en önskad stil. Nu presenterar vi fyra aktuella golvtrender i fyra unika stilar, perfekt för dig som vill skapa en personlig inredningsstil hemma.

Urban Cocoon finns golv i klassiska rutmönster, sobra vitlaserade plank och vinyl i väldesignade mönster. Här är estetiken viktig och i linje med detta finns en känsla för det avskalade minimalistiska. Fantasi, individualism och det egna skapandet symboliserar temat Colourful Place.

Green Factory visar vårt behov av att vara nära naturen och integrerar gärna dess element i vardagen. Här bygger du din livsstil genom att inreda hållbart. Dessutom är golv i material och mönster som betong, marmor och rustika plank högaktuella. Temat Eclectic Home mixar gärna färgstarka kulörer och olika texturer med unika objekt.

Urban Cocoon

”Less is more” och att välja både golv och detaljer med stor omsorg symboliserar den skandinaviskt inspirerande stilen Urban Cocoon. Här är estetiken viktig och i linje med detta finns en känsla för det avskalade minimalistiska. När det kommer till golv ser vi klassiska rutmönster, sobra vitlaserade plank och vinyl i väldesignade mönster.

Förslag på kollektioner:

  • På bilden ovan ser du Aquarelle Jungle Grey - en våtrumsvägg som tar med vilda, vackra blad in i badrummet. En subtil och effektfull mönsterbild.
  • Trägolvet Heritage Limestone är borstat och vitlaserat i en mjukt vacker nyans.
  • Trägolvet Noble Ek Soho med sitt fantastiska rutmönster ger en lyxig känsla till det ”less is more”-inredda vardagsrummet.

Colourful Place

Fantasi, individualism och eget skapande symboliserar stilen Colourful Place. Här letar vi efter nya formspråk, inspireras av vintage-föremål och håller det tillrättalagda på avstånd. Nyckelord är att hitta det lekfulla, för att på den vägen inreda ett varmt och mysigt hem. Tarketts olika golv ger fantastiska möjligheter.

Förslag på kollektioner:

  • På bilden ser du en retro-klassiker som är ständigt aktuell! Tarkett Extra Remy Black White är ett rutigt vinylgolv som skapar en ombonad trygghet.
  • I Tarketts våtrumskollektion Aquarelle ingår Brushed Metal Gold - en behaglig och ombonad kulör att använda till badrummet.
  • iD Mixonomi är ett modulärt vinylgolv med tio olika geometriska former som mixas med varandra. Paletten består av 33 kulörer.

Green Factory

Temat Green Factory strävar efter den rätta balansen mellan det moderna och det traditionella. Inredningsstilen visar på vårt behov av naturen och integrerar gärna dess element i vardagen. Du bygger din livsstil genom att inreda hållbart. Golv i material och mönster som betong, marmor och rustika plank är högaktuella i temat Green Factory.

Förslag på kollektioner:

Eclectic Home

Temat Eclectic Home speglar en inredningsstil med passion för nya upptäckter och upplevelser. Här mixas färgstarka kulörer och olika texturer med unika objekt. Golvmässigt ser vi flera av Tarketts golv där olika mönsterbilder skapar just den nyfikna stil som Eclectic Home bygger på.

Förslag på kollektioner:

  • Vinylgolvet Tarkett Trend Henna White som du ser på bilden till höger har ett mönster med olika hexagon-rutor i ljusa nyanser. 
  • Nyheten Prestige Ek Granite är plank behandlade med en speciell ”antikborstningsteknik”. Det ger en både mjuk och rustik framtoning.
  • Det modulära vinylgolvet iD Mixonomi ger med sina färger och former ett personligt uttryck. Golvet installeras av en duktig golvläggare

Bildgalleri

Du kanske också är intresserad av:

Våtrumsvägg och golv i marmor från Tarketts Aquarelle-kollektion
Älskade marmor!

Trender kommer och går men vår kärlek för marmor håller i sig. Vi har marmormönster för både vägg och golv i flera olika färger, svart, vitt, grått, beige och grönt. Även golv med guldmönster.

Tarketts trägolv Shade Oak Cream White i ett sovrum
Trägolv - våra favoritkollektioner

Här har vi listat våra trägolvsfavoriter!