Välj landVälj land
Sverige - För privatpersoner

Tarkett visade upp sin gröna sida på Ekobygg-mässan

05/10/2015

Den 29 september och 1 oktober pågick fackmässan Ekobygg på Kistamässan i Stockholm, parallellt med konferensen Sweden Green Building Conference 2015. Mässan är en mötesplats för grönt byggande och hållbar stadsutveckling. Tarkett var en av sponsorerna på mässan och målet var att få berätta och diskutera vårt hållbarhetsarbete med besökare inom bygg- och fastighetsbranschen, arkitekter, kommuner och landsting

Tarketts monter på Ekobygg 2015
Tarketts monter på Ekobygg 2015

Tarketts monter gick i ”höstiga” färger och budskapen handlade om vårt miljöarbete, våra miljömål 2020, hur vi arbetar enligt Cradle to Cradle och cirkulär ekonomi. Besökarna bjöds på lokalproducerad äppelmust från Ekerö. Närmare 70 liter must och 700 muggar gick åt! Vi hade också en tävling där man kunde vara med i utlottningen av råsaftcentrifuger. Motprestationen var att besvara en miljöfråga om Tarketts miljöarbete samt registrera sina kontaktuppgifter. Tävlingen var ett bra sätt att skapa trafik i montern och att öppna en dialog med besökarna.

  • Ekobygg har varit en bra mötesplats där vi fått möjlighet att visa upp och diskutera vårt miljöarbete med viktiga målgrupper i bygg- och fastighetsbranschen. Det finns ett stort intresse för miljöfrågor kring våra produkter och det har stärkt oss i vår övertygelse att vi är på rätt väg, säger Dag Duberg, nordisk hållbarhetschef på Tarkett.

Vid sidan av montern syntes Tarkett på en av mässans två scener, Cirkulär ekonomi-scenen, där CradleNet var värd för olika korta föredrag. Kl 13 båda dagarna framförde Dag Duberg och Peter Okmark ett teaterstycke om Tarketts miljöarbete med fokus på cirkulär ekonomi. På ett konkret och målande sätt fick åskådarna höra om vad cirkulär ekonomi innebär i praktiken.

Tarketts miljöseminarium på Ekobygg 2015
Tarkett på Ekobygg
Dela